x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei 11 mai 2004

IT - Stirile zilei 11 mai 2004

11 Mai 2004   •   00:00

Orange ia 50% din comenzile Alcatel

Cel mai important client al Alcatel este operatorul de telefonie mobila Orange Romănia, cu o pondere care depaseste 50% in totalul comenzilor, au anuntat recent reprezentantii furnizorului de echipamente pentru telecomunicatii. Alcatel si-a anuntat recent rezultatele pe 2003, in Romania. In total, a realizat o cifra de afaceri de 115 milioane euro, din care 72,2 milioane euro reprezinta contributia subsidiarei de la Timisoara, iar diferenta livrarile directe ale grupului francez.

Sistem informatic la Biroul de credit

Prima faza a proiectului pentru realizarea sistemului informatic al Biroului de credit va fi finalizata pana la data de 15 august, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute directorul general al Biroului, Âşerban Epure. Biroul de credit va furniza, intr-o prima faza, informatii despre clientii persoane fizice rau-platnici. Treptat, sistemul va cuprinde date privind comportamentul tuturor clientilor bancari si chiar informatii de la celelalte societati financiare, furnizari de utilitati si companii de telefonie. In acelasi timp, Banca Nationala va extinde, de la 1 septembrie, aria de cuprindere a datelor raportate la Centrala Riscurilor Bancare, la creditele restante cu o in valoare mai mica de 5.000 de euro.

Se ieftinesc procesoarele Opteron

O data cu lansarea noilor modele „low-power", Mobile Athlon 64, AMD a anuntat reducerea preturilor procesoarelor sale Opteron. Cele mai mari reduceri au fost efectuate la modele Opteron 148, 146HE si 140EE, al caror pret a scazut de la 733 de dolari SUA pana la 417 dolari: o reducere de 43%.

Vanzarea Cesky Telecom

Un consortiu format de Credit Suisse First Boston si banca Ceska Sporitelna pare a fi favorit in randul grupurilor financiare care concureaza pentru a oferi servicii de consultanta Guvernului ceh la vanzarea unei participatii de doua miliarde de dolari la capitalul Cesky Telecom. Guvernul preconizeaza vanzarea pachetului de 51% din actiunile fostului monopol in sectorul telefoniei fixe pana la inceputul anului viitor si a primit 11 oferte de la consultantii financiari sau din partea consortiilor formate de acestia
×
Subiecte în articol: IT