x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei 13 mai 2004

IT - Stirile zilei 13 mai 2004

13 Mai 2004   •   00:00

Creatorul lui Winny a fost arestat

Un profesor japonez a fost arestat dupa ce a produs si distribuit un software care permite schimbul de filme si jocuri video pe Internet. Isamu Kaneko, un asistent universitar la prestigioasa Universitate din Tokyo, a creat un program numit Winny prin care se pot procura in mod gratuit diverse fisiere. Conform politiei din Tokyo exista deja un sfert de milion de utilizatori ai acestui soft. Profesorul Kaneko a fost acuzat de violarea legilor copyright-ului si este pasibil de o inchisoare de pana la trei ani sau amenda de 27.000 de dolari.

Reduceri de personal la MCI

Compania americana de telecomunicatii MCI Inc. a inregistrat o pierdere de 388 milioane de dolari in primul trimestru de la iesirea din procedura de faliment si a anuntat ca va reduce personalul cu inca 7.500 de salariati. Potrivit conducerii MCI, reducerea personalului ar putea genera economii de 150 milioane de dolari pe trimestru. MCI a fost protagonistul celui mai rasunator faliment din istoria SUA si a renuntat la denumirea WorldCom.

Noi procesoare Pentium M

Intel Corporation a lansat pe piata trei noi procesoare Intel Pentium M, crescand nivelul de performanta al tehnologiei mobile Centrino (pentru computerele portabile). Cip-urile, Pentium M 735, 745 sI 755 imbunatatesc performanta laptop-urilor fara a afecta semnificativ durata de viata a bateriei. Viteza celor trei procesoare variaza intre 1,7 si 2,0 gigaherti, iar pretul este intre 300 $ si 640$. O data cu lansarea acestora, Intel a redus cu 30% pretul vechilor procesoare din clasa M.

Pistol livrat pe eBay

Un student canadian a cumparat un payer MP3 de pe site-ul comercial eBay, insa a primit in loc o arma Smith & Wesson de calibru 22 ∫i un permis de utilizare. ÑAm fost ∫ocat sa vad o arma in pachet. Nu sunt un asasinì, a declarat Brandon Buchan dupa ce a chemat politia. El a trimis un mesaj electronic magazinului virtual, care a facut aranjamentele necesare pentru ca Brandon sa primeasca produsul pe care l-a comandat de fapt. Studentul a pastrat o copie a autorizatiei emise pentru arma respectiva, ca sa-si aduca aminte de acest incident. Persoanele care solicita autorizatie de port-arma in Canada fac subiectul unor verificari amanuntite, iar toate armele aflate in posesia lor trebuie sa fie inregistrate.
×
Subiecte în articol: IT