x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 19 mai 2004

IT/Stirile zilei - 19 mai 2004

19 Mai 2004   •   00:00

DVD player portabil

Toshiba a lansat recent un DVD player portabil botezat „Portaro" (foto). Acesta are un ecran cu cristale lichide (LCD) de 7 inch si un sistem audio 3D. Aparatul, are dimensiunile 200 x 160 x 33 mm si cantareste numai 830 de grame. DVD-ul portabil este disponibil deocamdata in Japonia si costa 45.000 de yeni, adica 400 de dolari.

Zapp isi deschide casierii specializate

Operatorul de telefonie mobila Zapp a anuntat ca si-a deschis primele trei casierii specializate. Avantajul este ca facturile se pot plati de doua ori mai rapid decat in cazul platii direct in magazine. Doua dintre cele trei casierii sunt in Bucuresti, iar cea de-a treia se afla in Constanta. In viitorul apropiat, operatorul intentioneaza sa extinda aceasta facilitate in toate magazinele proprii.

Cea mai mare fabrica de ecrane cu plasma

Companiile japoneze Matsushita Electric Industrial si Toray Industries vor investi impreuna 90 de miliarde de yeni (785,9 milioane de dolari) pentru a construi cea mai mare fabrica de ecrane cu plasma din lume. Lucrarile vor incepe in vara acestui an, urmand ca productia sa fie lansata in semestrul al doilea din 2005. Fabrica va fi amplasata in vestul Japoniei, in localitatea Amagasaki. Potrivit proiectului, productia initiala va ajunge la 100.000 de ecrane pe luna, urmand sa creasca la 250.000 de unitati, pana in 2007. Astfel, productia totala a Matsushita Plasma Display Panel va creste de patru ori, la 380.000 de ecrane pe luna.

NASA sta prost cu matematica

NASA are planuri sa ajunga pe Luna si pe planeta Marte, dar bilantul sau contabil este dezordonat, potrivit firmei de audit PriceWaterhouseCoopers. PWC sustine ca ultimul raport financiar contine greseli semnificative si nu justifica in totalitate fonduri de aproape 565 milioane de dolari. Un reprezentant al NASA a explicat ca problemele din registrele financiare reflecta tranzitia dificila catre un nou program de contabilitate. Insa PWC a remarcat erori fundamentale si deficiente in ceea ce priveste sistemul de control financiar al agentiei spatiale americane. Potrivit raportului PWC, exista o diferenta de doua miliarde de dolari intre ceea ce a declarat NASA ca are si ceea ce se gaseste in conturile sale.

Grupaj realizat de Iohanna Onaca
×
Subiecte în articol: IT