x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 2 iunie 2004

IT/Stirile zilei - 2 iunie 2004

02 Iun 2004   •   00:00

Chinezii, cu ochii pe jocuri

Oficialitatile de la Beijing au interzis un joc pe calculator care ar "distorsiona istoria tarii si ar aduce prejudicii suveranitatii de stat". In acest joc, teritorii precum Manciuria sau Tibet apar in stare de independenta, iar Taiwan-ul este infatisat ca facand parte din Japonia. Jocul cu pricina se numeste "Hearts of Iron" si este produs de suedezii de la "Paradox Entertainment". Nu este pentru prima oara cand chinezii interzic jocuri care ar aduce atingere imaginii tarii. Cu cateva luni in urma au interzis jocul norvegian "Covert Strike".

Dowload ilegal

500 de americani au fost dati in judecata saptamana trecuta sub invinuirea de a fi descarcat in mod ilegal muzica de pe Internet. Aceasta noua runda de acuzatii ridica la un total de 3.000 de persoane date in judecata, in acest an, pentru download ilegal. Toate aceste persoane au fost identificate dupa adresele lor IP. Intregul mecanism juridic a fost pus in functiune de catre marile case de inregistrari din SUA. O mare parte dintre cei dati in judecata au acceptat sa plateasca daune in valoare de 3.000 de dolari pentru a scapa de proces.

Up-grade la Netscape

Browser-ul Web Netscape va aparea intr-o noua versiune din aceasta vara, conform unei declaratii a celor de la America Online. Dupa cum spun cei de la AOL, noul software se va baza pe codul Mozilla 1.7 si nu va fi dotat cu "instrumente de exceptie". Este vorba de cateva "corectii" de securitate, pastrand in mare parte interfata neschimbata. AOL a cumparat Netscape cu aproximativ 9 miliarde dolari in noiembrie 2000.

Nou serviciu Orange

Orange a lansat serviciul Star Name, prin intermediul caruia orice abonat sau utilizator PrePay poate fi contactat de catre un grup predefinit de clienti Orange prin intermediul unui cod care trebuie format in locul numarului standard de telefon. Orice "nume" ales de catre client se traduce numeric si poate avea intre 4 si 13 caractere/cifre, precedate de tasta astersisc (*). Activarea serviciului se poate face sunand la Serviciul Clienti la 411 pentru abonati si 444 pentru utilizatorii PrePay, dupa care se acceseaza adresa web www.star.orage-gsm.com/starname pentru a defini grupul de apelanti. Taxa de activare a serviciului Star Name este 5 USD, iar abonamentul lunar, 1 USD.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT