x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 22 mai 2004

IT/Stirile zilei - 22 mai 2004

22 Mai 2004   •   00:00

Actiunile OTE scad

Actiunile grupului elen de telecomunicatii OTE au scazut cu aproape 4%, in primele ore ale sedintei bursiere de joi, pana la cel mai mic nivel din ultimul an, dupa ce compania a anuntat ca va injumatati valoarea dividendelor pentru 2003. Conducerea OTE anuntase cu cateva zile in urma ca va recomanda Consiliului Director un dividend de 0,35 euro pe actiune, comparativ cu cel de 0,7 euro, acordat pentru anul 2002. Grupul OTE controleaza 54% din actiunile RomTelecom.

Optimism la IBM

IBM preconizeaza un ritm de crestere mai rapid decat cel inregistrat la nivelul intregii piete tehnologice. IBM, care produce microcipuri, computere si aplicatii software, are in vedere extinderea pe piata de 500 miliarde de dolari a serviciilor de IT, care va asigura companiei o crestere mai rapida decat cea a concurentilor lor. Responsabilii companiei considera ca economiile din Europa si Japonia inregistreaza o evolutie pozitiva, drept pentru care industria de IT poate reveni la ritmul obisnuit de crestere, dupa o perioada de declin.

HP face bilantul

HP a anuntat rezultatele financiare obtinute in cel de-al doilea trimestru fiscal incheiat la 30 aprilie 2004, in care s-a inregistrat un venit de 20,1 miliarde de dolari, reprezentand o crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului 2003. Venitul inregistrat in acest trimestru a crescut pe zone geografice fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 4%, reprezentand 8,4 miliarde de dolari, pe continentele americane; 17%, reprezentand 8,3 milioane de dolari, in Europa; 22%, reprezentand 2,4 miliarde de dolari, in zona Asia Pacific; si 21%, reprezentand 967 milioane de dolari, in Japonia.

Napster se lanseaza in Anglia

Vremurile cand Napster dadea dureri de cap companiilor de inregistrari sunt deja istorie. De curand, site-ul Napster si-a lansat in Marea Britanie serviciul legal de descarcat fisiere muzicale. Cei care vor dori sa asculte in mod nelimitat melodii pe acest site, trebuie sa plateasca o taxa lunara de 10 lire sterline, aceeasi suma fiind necesara si pentru achizitionarea unui album. Napster a fost inchis in 2001, intr-o vreme cand avea 60 de milioane de utilizatori, care descarcau ilegal muzica, prin tehnologia P2P, avand ca „baza" acest site.
×
Subiecte în articol: IT