x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 26 mai 2004

IT/Stirile zilei - 26 mai 2004

26 Mai 2004   •   00:00

Microsoft s-a impacat cu Oracle

Grupul american Microsoft a anuntat ca a ajuns la un acord de colaborare cu rivalul sau Oracle, pentru a facilita modul de lucru cu bazele de date Oracle in sistemul de operare Windows. In luna aprilie, Microsoft si Sun Microsystems si-au solutionat diferendele printr-o intelegere in baza careia Sun a primit 700 milioane de dolari pentru a pune capat unui proces aflat pe rol, in care Microsoft a fost acuzat de practici neconcurentiale, precum si 900 milioane de dolari pentru a solutiona problemele legate de licente.

Scade numarul mesajelor spam

Furnizorul american de servicii Internet America Online (AOL) a anuntat recent ca numarul de mesaje electronice nesolicitate (spam) primite de abonatii sai a scazut cu 20%- 30% fata de perioada similara a anului trecut. Aproape 80% dintre abonatii AOL spun ca sunt de acord cu masurile luate de autoritatile americane pentru combaterea spamului. Reamintim ca la inceputul acestui an a intrat in vigoare legea federala americana denumita „Can spam", ce-i sanctioneaza cu amenzi usturatoare pe cei care trimit mesaje comerciale sau pornografice fara a avertiza destinatarul asupra continutului acestora.

Carlyle cumpara de la Verizon

Fondul american de investitii private Carlyle va prelua o parte din activele din Hawaii ale companiei Verizon Communications, numarul unu in industria de telecomunicatii din Statele Unite, platind 1,65 miliarde de dolari in numerar. Acordul vizeaza compania Verizon Hawaii, care opereaza 707.000 linii locale de telecomunicatii, precum si alte servicii si active ale companiei-mama. Tranzactia nu include divizia Verizon de telefonie mobila si alte doua unitati care furnizeaza servicii pentru clientii guvernamentali.

Reduceri la Connex

Operatorul de telefonie Connex reduce cu pana la 50% tarifele convorbirilor internationale catre Republica Moldova si Ungaria. Oferta promotionala este valabila pana la sfarsitul anului si este disponibila pentru toti clientii Connex, abonati si utilizatori ai Cartelei Connex. In acelasi timp, Connex a lansat si optiunea Minute Internationale, destinata abonatilor care vorbesc intre 10 si 20 de minute catre destinatii internationale. Activand aceasta optiune, costurile apelurilor internationale catre destinatia aleasa scad cu pana la 36%.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT