x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

24 Apr 2004   •   00:00

Viteza are limite

Oameni de stiinta americani au anuntat descoperirea unei limite in viteza de scriere a datelor pe un format digital. Cercetatorii de la Stanford University spun ca au si o veste buna: limita respectiva este de 1.000 de ori peste viteza de scriere din prezent. Grupul american (alaturi de care a participat si un fizician de la Moscova) este primul care sa studieze fizica stocarii magnetice de informatii cu accelerator de particule.

Noi jocuri pe telefonul mobil

Dupa Orange, Connex isi cadoriseste clientii cu mai multe jocuri pe telefonul mobil. Prin noul serviciu Jocuri Java, abonatii cu chef de joaca se pot amuza cu peste 100 de puzzle-uri, jocuri de aventura, de actiune sau de logica. Oferta Connex se adreseaza si utilizatorilor de cartele Connex Go! si Kamarad si este compatibila cu toate tipurile de terminale Java existente. In plus, pachetul de beneficii oferite in cadrul programului de loialitate „Connex in fiecare zi" devine mai atractiv. Astfel, si clientii serviciilor de date Connex vor primi puncte de loialitate.

Pompierii italieni se informatizeaza

Ca urmare a reevaluarii sistemului sau de apeluri in regim de urgenta la nivelul intregii tari, Serviciul Italian al Pompierilor a lansat un proiect pentru crearea unor noi centre de comanda si control in toate regiunile Italiei. Va fi modernizata intreaga infrastructura IT prin introducerea sistemului de pozitionare globala (GPS) si altor servicii high-tech. Valoarea contractului de modernizare se ridica la 32 milioane euro. Modernizarea pompierilor urmeaza dupa cea a carabinierilor italieni.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT