x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

08 Apr 2004   •   00:00

RDS intra pe piata telefoniei fixe

Compania Romania Data Systems (RDS) a lansat recent serviciul de telefonie nationala „rds.TEL", care va permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri locale si interurbane la nivelul a noua orase prin intermediul retelei grupului RCS&RDS. Intr-o prima faza, serviciile vor fi disponibile in Bucuresti, Arad, Brasov, Constanta, Sibiu, Iasi, Timisoara, Oradea si Craiova. Oferta RDS cuprinde cinci tipuri de abonamente, pretul acestora fiind de 3, 5, 7, 12 si 100 de euro, abonamente care includ 500, 1.000, 1.500 si 3.000 de minute de convorbiri in reteaua operatorului.

Valcea e saraca in telefoane

Cel mai mare numar de localitati fara acces la servicii de telefonie fixa a fost inregistrat in judetul Valcea, unde existau 202 localitati neacoperite de reteaua publica fixa. Judetele Sibiu, Timis si Brasov inregistreaza cea mai ridicata rata de penetrare a telefoniei fixe in afara Bucurestiului, releva un studiu realizat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii la nivel national. Rata de penetrare a telefoniei fixe la nivel national este de aproximativ 20%. Judetele cu cel mai mic numar de localitati ramase fara telefoane fixe sunt Maramures (o localitate), Covasna (trei localitati) si Brasov (patru localitati). In ceea ce priveste accesul utilizatorilor finali la serviciile de telefonie mobila, studiul a indicat faptul ca judetele cu cel mai ridicat numar de localitati aflate in afara ariei de acoperire sunt Buzau si Alba.

Dragonii Asiei isi unesc fortele

Japonia, China si Coreea de Sud vor lucra impreuna pentru a dezvolta noi tehnologii, inclusiv a IV-a generatie de telefoane mobile, transmisiuni digitale sau securitate informationala. Reprezentanti ai celor trei natiuni poarta discutii de mai multa vreme in legatura cu cooperarea in domeniul tehnologiei informatiei, un interes deosebit prezentandu-l Olimpiada din 2008 de la Beijing, dar si viitoarele sisteme Internet. Urmatoarea runda de discutii va avea loc in iulie cand principalul subiect de discutie va fi colaborarea in telefonia 4G.

De la Microsoft pentru Apple

Ultima versiune Office de la Microsoft pentru calculatoarele Apple va fi disponibila in magazine incepand cu luna mai. Noul soft va costa la fel ca versiunea precedenta, un pret care variaza intre 149 de dolari si 499 de dolari, suma pe care trebuie s-o platesti pentru versiunea completa a programului. Din aceasta vara, cei de la Microsoft vor sa renunte la browser-ul Internet Explorer creat pentru Macintosh, avand in vedere ca firma Apple dezvolta un browser mai rapid, numit Safari.
Grupaj realizat de Cristi Ionita si Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT