x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT- Stirile zilei

IT- Stirile zilei

13 Mar 2004   •   00:00
Gigantii Internetului vs Spam

Mesajele nesolicitate trimise in e-mail si-au pus in cap marile nume ale lumii Internetului: Microsoft Corp, America Online Inc, Earthlionk Inc. si Yahoo! Inc. Cele patru firme au lasat deoparte rivalitatile si au dat in judecata sute de firme suspectate de a fi trimis mesajele spam. Desi firmele care trimit mesaje spam isi sterg destul de repede urmele, expertii celor de la Yahoo! sau Microsoft se straduiesc sa le afle adevarata identitate.

1.000 de retele CATV in Romania

In ultimii 10 ani, numarul romanilor abonati la cablu a crescut de la 800.000 la 3.750.000. Conform studiilor in domeniu, mai mult de jumatate din gospodarii sunt cablate, iar pe intreg teritoriul tarii sunt in jur de 1.000 retele active. Totusi, persista un decalaj intre numarul abonatilor din mediul urban si cel rural, decalaj care poate fi depasit si prin noi investitii si facilitati in infrastructura de transport.

MTV-ul... bagat in priza

Timp de aproape trei zile, milioane de americani au ramas fara MTV, VH-1 si CBS, din cauza conflictului dintre firma care distribuia programele prin satelit si distribuitorii "terestri" de retea. De joi, lucrurile s-au clarificat prin straduintele managerilor si avocatilor celor doua firme. Ca semn de bunavointa si impacare, satelitul "EchoStar" va furniza retelei "Viacom", din primavara, canalul Nicktoons.

Sony reclamata

Eastman Kodak a dat in judecata firma Sony, acuzand-o ca a folosit ilegal licente Kodak din domeniul fotografiei digitale. Conform reclamantului, firma Sony foloseste ilegal tehnologie inventata de Kodak. Raspunsul celor de la Sony este ferm deocamdata: firma japoneza nu a incalcat licentele Kodak in legatura cu imaginile digitale. Ca atare, "samuraii tehnicii" vor respinge orice acuza.

Statul New York amendeaza Pay-Pal

Cel mai mare serviciu de plati online din SUA, Pay-Pal, va plati daune de 150.000 de dolari statului New York. Conform procurorului general, Pay-Pal a prezentat in mod eronat utilizatorilor politica de ramburs atunci cand marfa nu ajunge la destinatie. Consumatorii pagubiti se plangeau de faptul ca erau pasati intre Pay-Pal si companiile de carti de credit, fara nici un rezultat.

×
Subiecte în articol: IT