x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT- Stirile zilei 8 mai 2004

IT- Stirile zilei 8 mai 2004

08 Mai 2004   •   00:00

Jurnalist condamnat pe Net

Un jurnalist vietnamez a fost condamnat la sapte ani de puscarie dupa ce a publicat pe Internet un articol critic la adresa regimului comunist de al Hanoi. Nguyen Vu Binh a fost arestat in septembrie 2002, dupa ce a criticat intr-un material semnarea unui tratat de frontiera intre Vietnam si China. Ziaristul a fost acuzat de spionaj in favoarea SUA, in urma unui proces cu usile inchise. In luna iunie a anului trecut, Hanoi-ul a condamnat la 13 ani de puscarie un doctor care tradusese in vietnameza, pe Internet, un material al Departamentului de Stat american asupra democratiei. Si doctorul respectiv a fost acuzat de spionaj in favoarea SUA.

Cum se vand placile video

Conform unui studiu elaborat de compania Jon Peddie Research, in primul trimestru al acestui an s-au comercializat 57,5 milioane de chip-uri video, cu 7,4 % mai putin decat in ultimul trimestru din 2003. Cota de piata a placilor Intel a crescut de la 31,7% la 33%, in timp ce NVIDIA a cunoscut o crestere de la 24% la 27%, pentru perioada amintita. In ceea ce-i priveste pe canadienii de la ATI, acestia au suferit o scadere a cotei de piata de la 25% la 24%, pentru aceeasi perioada.

Mobilele G3 vin in valuri

Hutchison Whampoa a incheiat un contract pentru cumpararea a trei milioane de telefoane mobile capabile sa transmita imagini video de la o companie sud-coreeana. Cate un milion de telefoane vor fi alocate pentru vanzare firmelor din Marea Britanie si Italia, iar restul vor fi distribuite operatiunilor din alte cinci tari. Hutchison Whampoa mai are acorduri cu Motorola si NEC Corp. pentru cumpararea de telefoane mobile si a extins portofoliul, luna trecuta, cu modelul 7600 de la Nokia.

Internet-banking

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei propune spre consultare, pe site-ul sau, o varianta de text pentru modificarea procedurii de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta. Eventualele completari se refera la calificarea personalului care efectueaza auditul sistemului informatic prin intermediul caruia este oferit instrumentul de plata cu acces la distanta.
×
Subiecte în articol: IT