x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Jocuri 3D fără ochelari: Nintendo 3DS în România

Jocuri 3D fără ochelari: Nintendo 3DS în România

de Alexandru Radescu    |    28 Mar 2011   •   18:07
Jocuri 3D fără ochelari: Nintendo 3DS în România

Japonezii de la Nintendo au lansat şi pe piaţa din România celebra consolă cu două ecrane, versiunea 3D. Disponibilă la preţ de 1300 lei, Nintendo 3DS nu mai necesită purtarea de ochelari specifici pentru vizionarea conţinutului tridimensional.

Consola vine cu un joc preinstalat (accesibil prin Augmented Reality), dar şi cu un număr de şase “cartoane”, de pe care se accesează o serie de jocuri 3D, prin intermediul uneia dintre cele trei camere cu care este dotat gadgetul. Pentru primele luni de la lansare, preţul de achiziţie al unui joc nou este de 280 lei. Fiecare joc poate fi mutat în 2D graţie unui buton aşezat în partea superioară a consolei.

Ecranul superior al consolei are o rezoluţie de 800x240 şi o diagonală de 3,52 inci, ecranul inferior este tactil (cu stylus) şi are o rezoluţie 320x240. Designerii nu au modificat amplasarea tradiţională a butoanelor de control, în plus au mai adăugat Circle Pad (control analog 360 grade).

Printre noile funţii se numără SpotPass si StreetPass (conectare cu altă consolă 3DS, update automat, demo-uri etc), dar acestea încă nu sunt accesibile pe piaţa din România.

Consola este echipată şi cu modem wireless (Wi-Fi), cântăreşte 230 grame iar durata de viaţă a acumulatorilor este de 5 ore pentru utilizare 3D.

Potrivit lui distribuitorilor Nintendo pe piaţa din România, compania vinde în jur de 10.000 console Wii, până în prezent vânzându-se la nivel mondial peste 26 milioane unităţi. În ceea ce priveşte estimările pentru 3DS, acestea merg până la 500 de unităţi până de Paşti şi 1500 până la sfârşitul anului.

×
Subiecte în articol: nintendo nintendo 3ds jocuri 3d