Opţiunea pentru versiunea piratată a jocului „Silent Hunter 5” expune jucătorii la riscuri de securitate.
Pentru protejarea de la piratare a celei de-a cincea părţi a jocului Silent Hunter, producătorii de la Ubisoft au implementat un nou sistem de securitate, fapt ce a declanşat nemulţumirea comunităţii jucătorilor şi a dat startul cursei pentru piratare în rândul hacker-ilor.Aproape concomitent, gamer-ii au luat cu asalt Internetul pentru a obţine o versiune "spartă" a jocului, aşa cum reiese şi din statisticile căutărilor on-line, unde criteriul care conţine "numele jocului + cracked" ocupă o poziţie superioară.
Agenţii backdoor sunt breşe clasice care expun sistemele infectate, astfel încât acestea să poată fi accesate de la distanţă. Rootkit-urile încearcă să ascundă procese, fişiere, date din regiştrii şi conexiuni de reţea, fiind folosite în general în scopuri distructive pentru camuflarea viruşilor, a viermilor, a breşelor şi a elementelor spyware.
În cazul de faţă, pentru un „cocktail" complet malware, împreună cu rootkit-ul şi cu agentul backdoor, sunt livraţi ca bonus şi doi troieni, explică experţii BitDefender.