x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Kingston pariază pe SSD

Kingston pariază pe SSD

de Alexandru Radescu    |    26 Ian 2010   •   00:00

Kingston România a înregistrat anul trecut o scădere cu 13% a afacerilor, la 9,3 milioane dolari, pe o piaţă care a coborât cu peste 30%, potrivit companiei.



Vânzările Kingston pe piaţa locală s-au ridicat în 2009 la aproximativ 695.000 de unităţi de memorie, dintre care 175.000 de unităţi DRAM şi 520.000 unităţi de tip Flash (carduri de memorie pentru telefoane mobile, aparate foto-video, precum şi dispozitivele de stocare USB sau SSD), a declarat azi directorul de dezvoltare pentru Bulgaria, Moldova şi România al Kingston România, Mihai Marcu.
 
Dacă per total, în 2009 memoriile DDR3 au reprezentat 15% din totalul vânzărilor de memorii DRAM, la finalul anului 2010 ele vor avea o pondere majoritară, estimează oficialii companiei.

“Anul acesta avem în vedere extinderea gamei de stocare a gamei de memorii SSD (solid state drive), precum şi consolidarea poziţiei în segmentul memoriilor DRAM, a mediilor de stocare USB şi a cardurilor de memorii pentru telefoane mobile, aparate foto şi video", a arătat Marcu.

Spre deosebire de un dispozitiv HDD tradiţional, dispozitivele de stocare SSD sunt foarte robuste şi au o resitenţă sporită la şocuri datorită faptului că nu au în componenţă părţi în mişcare, fiind mult mai fiabile. În plus, dispozitivele asigură şi o viteză de acces mai mare datorită creşterii numărului de operaţiuni de intrare/ieşire pe secundă (IOPS).  Principaul obstacol rămâne preţul încă ridicat.





×
Subiecte în articol: redactie