x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LANSARE - Android G1 dezvoltat de Google costă 179$

LANSARE - Android G1 dezvoltat de Google costă 179$

de Alexandru Radescu    |    24 Sep 2008   •   00:00
LANSARE - Android G1 dezvoltat de Google costă 179$

Primul telefon mobil cu platforma software opensource "Android", dezvoltată de Google în cadrul Open Handset Alliance, a fost lansat ieri în Statele Unite.



Primul telefon mobil cu platforma software opensource "Android", dezvoltată de Google în cadrul Open Handset Alliance, a fost lansat ieri în Statele Unite.

G1 sau Dream ("Vis") este produs de HTC şi va fi comercializat în exclusivitate de către operatorul T-Mobile. Va putea fi achiziţionat începând cu 22 octombrie, în noiembrie ajunge în Marea Britanie iar pe restul continentului european (Germania, Austria, Cehia, Austria, Olanda) va fi disponibil din primul trimestru al anului viitor. Este un telefon touchscreen 3G cu conectivitate Wi-Fi şi care beneficiază de tastatură qwerty slide. Vine echipat cu platformă GPS şi GoogleMaps, client Gmail, YouTube integrat, card de 1GB, dar nu are client VoIP preinstalat. Are un browser dezvoltat pe baza Webkit, tehnologia folosită şi la noul browser Google Chrome. T-Mobile va vinde G1 cu 179 de dolari la contract de doi ani: 25$ şi 35$. Deşi are o cameră foto 3MP, nu se poate filma cu G1 iar prin Bluetooth nu se pot transfera fişiere. Pentru "universul" aplicaţiilor G1 există "Android Market", ceva similar Apple App Store. Citeşte PDF-uri şi documente din pachetul Officer, dar nu se sincronizează cu serverul de mail de la Microsoft. De asemenea, serviciul muzical de pe Amazon.com este disponibil pe G1, utilizatorii putând să caute, să descarce, să cumpere şi să asculte din oferta de peste 6 milioane melodii. Noul telefon nu va fi disponibil cu cartele prepay.  În Marea Britanie, terminalul va fi oferit gratis de operatorul T-Mobile, la abonamente lunare mai mari de 50 de euro, incluzând navigare Internet nelimitată.

PIAŢĂ GLOBALĂ

Potrivit Gartner, noul terminal va câştiga o cotă de piaţă de 10% în gama smartphone, procent de atins în 2011. În al doilea trimestru al anului s-au vândut peste 30 de milioane de telefoane inteligente. Peste 55% din piaţa smartphone a fost dominată de sistemul de operare Symbian (dezvoltat în principal de Nokia) în intervalul menţionat.

×
Subiecte în articol: IT