x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG a înregistrat pierderi de 150 milioane dolari în T1 2009

LG a înregistrat pierderi de 150 milioane dolari în T1 2009

de Cristian Ionescu    |    22 Apr 2009   •   00:00

Grupul coreean LG Electronics a înregistrat în primul trimestru din 2009 pierderi de 150 milioane dolari, în contextul în care cererea pentru produse electronice s-a redus din cauza crizei economice globale.

În ultimul trimestru al anului trecut LG Electronics a consemnat pierderi de 671,3 miliarde woni, cauzate în principal de rezultatele negative ale diviziei producătoare de ecrane plate LG Display.

Grupul, al treilea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, a înregistat în primul trimestru un profit operaţional de 337,1 milioane dolari, în scădere cu 25% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Producătorul de electronice anticipează că veniturile din vânzări vor creşte cu peste 10% în al doilea trimestru, comparativ cu primul, rezultatele reflectând venituri solide din vânzările de aparate de aer condiţionat. LG a anunţat, de asemenea, că va încerca în perioada aprilie-iunie să majoreze vânzările de telefoane mobile cu 10% faţă de primele trei luni.

Pe segmentul de telefoane mobile, vânzările grupului coreean s-au cifrat în volum la 22,6 milioane de unităţi în primul trimestru, faţă de 25,7 milioane unităţi în perioada octombrie-decembrie 2008.

×
Subiecte în articol: IT