x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG a primi premiul pentru cel mai bun aparat, la Salonul Mondial de Electronică

LG a primi premiul pentru cel mai bun aparat, la Salonul Mondial de Electronică

de Agerpres    |    13 Ian 2012   •   07:56
LG a primi premiul pentru cel mai bun aparat, la Salonul Mondial de Electronică

Un televizor ultrafin al companiei coreene LG, asociind pe ecran mare tehnologia cristalelor organice electroluminiscente (OEL) si formatul 3D, a primit joi premiul pentru cel mai bun aparat la Salonul mondial de electronica pentru publicul larg (CES), informeaza agentia Belga.

In competitia arbitrata de site-ul de informatii specializate CNet a castigat televizorul LG cu ecranul de 1,4 m, cu o grosime de 4 mm si cantarind 7,5 kg. Aparatul urmeaza sa fie vandut pe piata in a doua parte a anului, pretul fiind inca necunoscut. Presa prezenta la salon crede ca el va costa in jur de 5.000 de dolari.

Ecranele OEL (sau OLED) nu necesita dispozitiv de iluminare suplimentar in spatele aparatului, ceea ce face ca televizorul sa fie extrem de fin. Acest tip de ecran, utilizat deja pe formate mai mici, ofera si culori si contrast mai bune decat celelalte tehnologii existente. In plus, LG a a adoptat si o tehnologie 3D, cu utilizarea unor ochelari destul de ieftini (25 de dolari doua perechi), anticipand astfel trecerea la a treia dimensiune, care intarzie sa se materializeze.

×