x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG E90, monitorul Easy Metal

LG E90, monitorul Easy Metal

de Alexandru Radescu    |    08 Apr 2011   •   16:46
LG E90, monitorul Easy Metal

160358-lg-e90.jpgSe pare că negrul, lucios sau mat, nu mai este atât de... cool pe piaţa monitoarelor. Revine „metalizatul”, în combinaţie cu sticlă specială şi tehnologia LED. Pe scurt, noua serie de monitoare LG E90.

Pentru a-şi menţine poziţia dominantă pe piaţa de monitoare, coreenii de la LG mizează şi pe Rock&Fantasy. Nu este e vorba de vreun parteneriat cu case de discuri sau studiouri de jocuri video, ci de modelul E90, un monitor superLED. Dar de ce „rock”? Designerii au optat pentru o carcasă metalizată, acelaşi material fiind folosit şi la braţul care leagă monitorul de suport. Braţ care permite monitorului o anumită mobilitate, înainte-înapoi. La suport însă au optat pentru o sticlă specială, forma finală fiind una dreptunghiulară, cu colţurile rotunjite. De ce „fantasy”? În ciuda aspectului metalizat (perfect pentru rockerii fără vârstă!), monitorul este surprinzător de uşor. Si unde oare am mai auzit de această alăturare decât în trilogia lui Tolkien: mithrill!

Monitorul E90 este considerat cel mai subţire model LED, cu o grosime de 7.2 mm. De altfel, privit din lateral, într-o clipă de neatenţie, îţi pare un efect al luminii. Poate şi din cauza marginii metalizate. Cablurile de alimentare şi conexiune sunt „mascate” în spatele suportului, o inovaţie în materie de design ce poartă denumirea de cablare-EZ. Cu un timp de răspuns de 2 milisecunde, ecranul monitorului rămâne luminos şi clar chiar şi atunci când afişează secvenţe de acţiune. În plus, modelul E90 consumă o cantitate mult mai mică de energie comparativ cu monitoarele LCD clasice iar LED-urile nu conţin mercur. Nu căutaţi butoane de meniu, fie ele şi tactile, pe rama monitorului. Pierdeţi timp! Aceste detalii au fost „fixate” în suportul din sticlă, şi doar pentru pornit-oprit: o pictogramă tactilă. Odată activat monitorul, se iluminează, tot din suport, şi taste de meniu, cu diverse funcţii.

Caseta tehnică
Model: E2290
Diagonala: 21,5inci (55cm)
Tehnologie: LED (FullHD)
Grosime: 7,2mm
Timp de raspuns: 2ms
Pret: 1.300 lei

×
Subiecte în articol: tehnică