x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG Optimus 3D

LG Optimus 3D

de Marina Constantinoiu    |    07 Oct 2011   •   21:00
LG Optimus 3D

Acum cat timp v-ati intrebat ultima oara ce s-ar mai putea intampla in materie de telefonie mo­bila, ce ar mai putea adauga producatorii? Mul­ti spun ca s-a ajuns deja prea departe si ca toa­te adaugirile smartphone-urilor sunt inutile. Ca telefonul trebuie sa ramana telefon, nu sa fie computer, caci nu va reusi niciodata sa aiba per­formantele si utilitatea unui computer. Dar si mai multi asteapta functii noi, design re­vo­lutionar, ultrasofisticare. Iar producatorii tin pa­sul cu cerintele, caci altfel se autoexclud de pe pia­ta.

Pasul catre lumea tridimensionala este unul care se simte. Este o experienta pe care merita s-o traiasca fiecare. Cei de la LG ofera, prin modelul Optimus 3D, una completa, de la vizualizare de continut tridimensional pana la imortalizare (fotografiere si inregistrare video 3D). Modelul este departe de perfectiune, dar stim cu totii ca, odata pasul facut, nimic nu mai poate opri tehnologia sa se maturizeze.
Cu un display de 4,3 inch si rezolutie de 480x800, continutul 3D poate fi vizualizat cu ochiul liber pe noul terminal, fara a fi nevoie de utilizarea unor ochelari speciali, ceea ce este cu adevarat revolutionar. Sigur, ca in orice situatie in care este vorba despre 3D, exista controverse si limite, ochii obosind dupa un anumit timp (care variaza de la om la om, asa cum am constatat ca variaza si capacitatea de a viziona pana in cele mai mici detalii continutul 3D).

De altfel, la fiecare utilizare a galeriei foto, a continutului video sau a jocurilor 3D, LG s-a gandit sa-si avertizeze utilizatorii ca, atunci cand vizioneaza continut 3D, este recomandat sa ia o pauza daca ochii sunt obositi sau exista o senzatie de ameteala. Fiind vorba totusi despre un telefon, nu va asteptati ca din LG Optimus 3D sa iasa personajul din ecran, pregatit sa va traga un pumn, ca in sala de cinematograf, dar, privite din unghiul potrivit, imaginile realizate cu ajutorul terminalului au profunzime si dau senzatia de perspectiva in spatiu. In special la filmari, prim-planurile sunt spectaculoase (figura motanului meu, uitata in telefonul avut in teste, sta marturie acestui fapt).

Pentru realizarea de fotografii sau de clipuri video, terminalul este dotat cu doua camere de cate 5 megapixeli, de o calitate multumitoare, fiind loc de mai bine cu siguranta. In conditii de iluminare puternica, si camera se comporta excelent, dar cand aceasta este deficitara, deja nu mai e o incantare vizionarea imaginilor. Exista posibilitatea de a fotografia si in 2D.

Continutul video poate fi transmis fara pro­ble­me catre un HDTV prin HDMI si DLNA. In do­tarea camerelor exista un blit led, face detection si autofocus. Telefonul arata bine, se asaza co­mod in mana, iar display-ul este numai bun pen­tru redarea continutului tridimensional. Ter­mi­nalul sta bine la capitolul putere, avand un procesor OMAP4 de 1 GHz (aici cred ca se va mai umbla, in timp, la marire), dual-core, cu accele­rator grafic PowerVR. Memoria interna este de 8 GB.

Ce nu am inteles este de ce producatorul s-a multumit sa instaleze Android Froyo (2.2) si nu direct Gingerbread (2.3), promitand doar un upgrade. Cea mai mare frustrare vine de la baterie. Cu ditai display-ul, asa un procesor si tentatia 3D-ului, e jale mare. Eu nu am reusit, in conditii de exploatare medie – vorbit sub o ora, citit mail-uri de trei ori pe zi, consultat Net sub 10 minute, dar butonat galerie foto/video, sa ma bucur de baterie mai mult de o zi plina, a doua zi dimineata avand nevoie de 'adapare', caci altfel riscam sa raman cu fraza la jumatate in caz de apel telefonic. Macar aici exista scuze, caci nu te poti astepta ca la asemenea dotari sa faca fata bateria cine stie cat. Nu stiu daca detaliul chiar conteaza, dar trebuie spus ca nu exista un radio FM la acest model. Un terminal interesant, in concluzie, care va starni o gramada de comentarii, dar care se comporta onorabil in calitatea lui de deschizator de drumuri.

Caracteristici
Dimensiuni: 128,8x68x11,9 mm
Greutate: 168 de grame
Ecran: 3D, LCD capacitiv tactil,
16 milioane de culori, 480x800 de pixeli, 4,3 inch, accelerometru, senzor de proximitate
Memorie: interna – 8 GB, 512 RAM, slot pentru card microSD de pana la 32 GB
Sistem de operare: Android 2.2 Froyo, interfata de utilizator LG 3D
Date: quad-band GSM, 3G, HSDPA 21 Mbps si HSUPA 5,76 Mbps
Baterie: standard, Li-Ion la 1500 mAh

×
Subiecte în articol: tehnică lg optimus 3d