x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Liberty Global cumpără un operator de cablu din Germania

Liberty Global cumpără un operator de cablu din Germania

25 Ian 2010   •   00:00

Comisia Europeană a aprobat azi achiziţia operatorului german de televiziune prin cablu Unitymedia, pentru trei miliarde de dolari, de către grupul Liberty Global, proprietarul UPC Holding, cu activităţi şi în România.



"Concentrarea rezultată în urma preluării nu va afecta semnificativ competiţia în Zona Economică Europeană sau într-o regiune semnificativă a acesteia", se arată într-un comunicat al CE, citat de Reuters.

Achiziţia se desfăşoară prin intermediul diviziei europene a grupului american Liberty Global, prezentă pe piaţa transmisiilor prin cablu TV în nouă ţări membre ale UE, inclusiv România.

Furnizorul german de servicii TV prin cablu Unitymedia desfăşoară activităţi doar în landurile Hesse şi Rinul de Nord-Westfalia, incluzând oraşele Frankfurt, Düsseldorf şi Köln. Compania are datorii de 1,5 miliarde de euro.

Liberty Global a anunţat, luni, că a ajuns la un acord cu grupul japonez KDDI privind vânzarea unei participaţii de 37,8% la compania locală Jupiter Telecommunications, pentru patru miliarde de dolari, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Fondurile obţinute din tranzacţie vor ajuta Liberty să-şi consolideze poziţia pe piaţa europeană de servicii de televiziune prin cablu.

Liberty Global a mai încercat să achiziţioneze, în ultimii ani, şi reţeaua de cablu a Deutsche Telekom pentru 5,5 miliarde de euro, însă tranzacţia a fost interzisă în 2002 de autorităţile germane de control în domeniul concurenţei.

UPC Holding este prezent în România prin furnizorul de servicii de televiziune prin cablu, internet şi telefonie UPC România.

×
Subiecte în articol: redactie