x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Life style - Ce poti face cu o camera digitala

Life style - Ce poti face cu o camera digitala

de Alexandru Trelea    |    13 Iul 2006   •   00:00
Life style - Ce poti face cu o camera digitala

De ce o camera foto digitala? Exista multe motive pentru a justifica aceasta alegere. Spre deosebire de batranele aparate cu film, camerele digitale stiu sa-si faca automat setarile, in functie de lumina si distanta. Petru utilizatorul obisnuit e o binecuvantare.

Pentru ca transforma imaginile in informatie digitala, sunt capabile sa modifice fotografiile dupa ce poza a fost facuta. In felul acesta, cu o simpla setare poti scapa de ochii rosii, iar riscul sa faci poze neclare, intunecate sau arse se reduce considerabil.

EFECTE

Ca bonus, primesti o multime de alte efecte digitale, pe care le poti aplica fotografiilor inainte sa le descarci in computer. Puteti vedea o parte din acestea in imaginile realizate de noi in cursul testului. Un alt avantaj fata de aparatele cu film il reprezinta faptul ca imediat ce ai facut o poza, o poti vizualiza. In cazul pozelor nereusite acestea pot fi sterse din memorie pe loc. In cazul filmului aceste operatii nu sunt posibile, caci odata ce ai apasat pe declansator, acea poza va ramane.

Pe langa toate acestea, majoritatea camerelor digitale ofera posibilitatea de filmare. Aceasta facilitate difera de la producator la producator, unele camere fiind limitate la doar cateva secunde de film, altele doar la marimea memoriei. Tot in functie de producator si model, exista camere ce pot ajunge sa filmeze chiar cu 30 cadre/secunda.

SI TOTUSI...

Digitalele, au cateva dezavantaje fata de aparatele clasice de fotografiat. Pe langa pretul mult mai mare, aparatele digitale medii produc fotografii de o calitate inferioara celor realizate pe film. Dar aceasta diferenta este importanta numai pentru cei care lucreaza in domeniul fotografic si nu pentru amatori.

HP R927

Cu ajutorul hp R927 se pot adauga diferite efecte fotografiilor din memoria aparatului. Aici am aplicat un efect solarize ce inverseaza partial culorile si evidentiaza muchiile din imagini. Pe langa acest efect poti alege si altele dintre cele treisprezece disponibile.

OLYMPUS µ810

Atunci cand ai un Olympus µ810 nu mai este necesar sa tii aparatul foto sub umbrela pe timp de ploaie. Acesta dispune de o imbacaminte metalica, ceea ce ii confera siguranta in cazul expunerii la stropii de apa. Astfel am reusit sa facem poze picaturilor de ploaie, fara ca aparatul sa fie avariat in vreun fel.

SONY DSC-H2

Sony DSC-H2 este aparatul care m-a imresionat cel mai mult in cadrul acestui test. Insa si mai mult am fost impresionat de zoom-ul optic de 12x capabil sa bata pana la distante incredibil de mari. Astfel, poti surprinde detalii, insesizabile cu ochiul liber, ale obiecteler aflate in departare.

CANON S3 IS

Canon S3 IS s-a comportat cel mai bine in cadrul testului nostru in cazul fotografiilor macro, acestea putand fi realizate chiar si de la distanta zero la o calitate extrem de buna. Acest lucru inseamna ca poti face fotografii avand obietivul lipit de ceea ce doresti sa fotografiezi.

PANASONIC DMC-FZ7

Cu o multime de optiuni cu care poti jongla, Panasonic DMC-FZ7 este extrem de bun in realizarea imaginilor pe timp de noapte. Cu setarile corecte, se pot obtine imagini foarte clare. Pentru acest lucru este necesar un trepied si, in cazul ideal, un declansator de la distanta pentru a nu misca aparatul in timpul expunerii.
×
Subiecte în articol: poţi