x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lumia 710 - Nokia, la puterea 7.5

Lumia 710 - Nokia, la puterea 7.5

de Alexandru Radescu    |    08 Iun 2012   •   21:00
Lumia 710 - Nokia, la puterea 7.5

Trei smartphone-uri cu sistem de operare Windows 7.5 (Mango), in mai putin de doua luni de zile, pe piata din Romania: Lumia 800, Lumia 710 si Lumia 610 (cu sustinerea operatorilor). Intre Lumia 800 si 710 l-am preferat la teste pe cel din urma pentru a nu cadea in “capcana' unei paralele Lumia 800 - N9, tinand cont de “scheletul' comun, dar si de sperantele legate de o renastere a finlandezilor gratie platformei MeeGo.

Revenind la Lumia 710, din punct de vedere tehnic, dar si al designului, este inferior modelului 800, iar acest lucru se regaseste si in pret: este sub 1.000 lei.

In orice caz, se bazeaza pe un chipset Qualcomm Snapdragon, cu procesor 1.4 GHz Scorpion, 512 MB RAM, camera foto de 5MP (filmare 720p la 30 cadre pe secunde). Din pacate, calitatea imaginilor capturate de senzor si lentile nu mai face din Nokia un lider in domeniu, asa cum se intampla cu alte modele din portofiu. Iar de acest lucru s-au plans si cei care au folosit Lumia 800. Un al minus in aceasta zona vine de la faptul ca nu poti filma decat apasand pe un buton de pe rama, nu si printr-un click pe ecranul tactil. Dar cu siguranta cu aceste minusuri vor fi pur si simplu “spulberate' de terminalul care este asteptat sa apara in aceasta luna: 808 PureView, cu 38MP efectivi!

Dar sa ne intoarcem la Lumia 710. As pune la atuuri doua aplicatii native: un QR code (un interes tot mai mare si in Romania, cu aparitie pe suporturi diverse) si o aplicatie care traduce textul capurat de camera foto, in mai multe limbi. Softul analizeaza fiecare cuvant in parte si incearca traducerea. Este o aplicatie excelenta, dar “in dezvoltare'. Tot la plusuri: hartile Nokia.

Lumia 710 vine cu ecran TFT de 3.7 inci (AMOLED la 800), dar din pacate se utilizeaza doar 8 cm din cei 9,4cm ai mobilului. Nu este singurul model de pe piata in aceasta situatie, asa ca e loc de progres pe multiple coordonate. Smartphone-ul stocheaza doar in memoria interna de 8GB, iar conectivitatea este HSDPA (14.4Mbps) si Wi-Fi.

Cu platforma software de la Microsoft (Windows Phone 7.5), Lumia ne introduce in ecosistemul Hub (entertainment) &Office (business).

×