x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lumix GF5, noul Panasonic Micro System

Lumix GF5, noul Panasonic Micro System

de Alexandru Radescu    |    05 Apr 2012   •   10:30
Lumix GF5, noul Panasonic Micro System

Familia de camere foto Panasonic, cu obiective interschimbabile, are un nou membru: GF5 Micro System. Noul model va fi disponibil in Romania din luna mai la preturi cuprinse intre 449 euro (body) si 699 euro (obiectiv power zoom).

Camera GF5 este echipata cu noul senzor Live MOS 12.1MP iar procesorul de imagine Venus Engine a fost si el modificat. Prin combinarea tehnologiilor 3D Noise Reduction si Multi-process Noise Reduction, atat zonele luminate cat si cele intunecate sunt reproduse in detaliu, cu minimum de zgomot la fotografierea cu un nivel de sensibilitate mare.

Toate camerele Lumix G Micro System au adoptat Contrast AF pentru sistemul lor de ocalizare. Comparat cu sistemul Phase difference AF, Contrast AF imbunatateste acuratetea in special in timpul fotografierii cu obiective cu deschidere mare la o valoare a expunerii mica.

GF5 este foarte rapida reusind sa focalizeze in aproximativ 0,09 secunde pe modul Light Speed AF iar sistemul tactil cu care este echipata permite utilizatorilor sa focalizeze imediat pe subiect prin simpla atingere a sa pe ecranul LCD. Odata fixat subiectul prin atingerea ecranului, camera este capabila sa il urmareasca cu ajutorul functiei AF tracking chiar si atunci cand acesta se misca.

Noul Scene Guide prezent in DMC-GF5 ofera 23 de imagini exemplu realizate de fotografi profesionisti. Utilizatorii pot alege pe cea care se apropie cel mai mult de situatia in care ei se regasesc si pot fixa astfel parametrii camerei in mod optim pentru a obtine cele mai reusite fotografii, cu minimum de efort. In plus, procedura de fotografiere, sfaturile tehnice si obiectivele recomandate pentru acea situatie sunt expuse utilizatorilor.

Modul foarte popular Creative Control este imbunatatit prin cresterea optiunilor de filtrare de la 6 (pentru DMC-GF3) la 14 (pentru DMC-GF5) fiind adaugate noile functii Soft Focus, Dynamic Monochrome, Impressive Art, One Point Color, Cross Process si Star Filter, in afara deja obisnuitelor Expressive, Retro, High Key, Sepia, High Dynamic, Miniature Effect, Low Key si Toy Effect. Parametrii efectelor generate de fiecare astfel de functie pot fi si ei ajustati. De asemenea, sunt sugerate filtrele recomandate a fi folosite in functie de scena pe care camera o detecteaza in modul iA sau iA Plus.

Lumix DMC-GF5 poate inregistra video 1920x1080 la 60i(NTSC) / 50i(PAL) full-HD in format AVCHD. Inregistrarile video pot fi realizate in format MP4, de asemenea, pentru a fi redate apoi pe orice PC sau pe un echipament portabil fara a fi nevoie de conversie.

×