x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lumix TZ10, cameră foto HD cu GPS

Lumix TZ10, cameră foto HD cu GPS

de Alexandru Radescu    |    26 Ian 2010   •   00:00
Lumix TZ10, cameră foto HD cu GPS

Panasonic a prezentat azi noul TZ10, o cameră foto compactă, cu filmare HD şi platformă GPS.



Lumix TZ10 este un adevărat hibrid foto/video, cu obiectiv de 25 mm superangular, zoom optic 12x, rezoluţie 14MP şi capabilităţi de înregistrare video high-definition în format AVCHD Lite.

Modul iA include stabilizatorul de imagine POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) cu o putere dublă de reducere a problemelor cauzate de efectul de tremur al mâinii, comparativ cu sistemul obişnuit de stabilizare a imaginii, MEGA O.I.S.

Modul iA este poate fi activat şi în cazul filmărilor. Odată activat, camera selectează automat modul cel mai potrivit de fotografiere/filmare pentru a corecta nu doar tremurul mâinii dar şi focalizarea, strălucirea şi alte setări ale aparatului.

Unitatea GPS încorporată în TZ10 serveşte nu doar la înregistrarea coordonatelor geografice pe imagini, dar şi la afişarea în timp real a informaţiilor legate de locul în care se află utilizatorul în timp ce acesta filmează sau la redarea imaginilor deja capturate.

Camera poate înregistra imagini atât cu aspect 4:3, 3:2 cât şi cu 16:9.

Funcţia Intelligent Resolution face posibilă “decuparea” unei imagini statice dintr-un clip HD înregistrat în modul AVCHD Lite. Funcţia Wind Cut este, de asemenea, disponibilă şi ajută la eliminarea zgomotului de fundal generat de vânt.

TZ10 dispune şi de Face Recognition, o funcţie prezentă şi la predecesorul TZ7. Acum pot fi înregistrate în memoria aparatului 3 fotografii pentru fiecare persoană.

Modelul va fi diponibil şi pe piaţa din România, începând cu luna mai. Nu există încă informaţii despre preţ.









×
Subiecte în articol: redactie