x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft: România are o economie sănătoasă

Microsoft: România are o economie sănătoasă

de Alexandru Radescu    |    06 Noi 2008   •   00:00

Prezent în România pentru a lansa un pachet software gratis pentru studenţi, Kevin Turner, Chief Operating Officer Microsoft, a declarat că economia României este una sănătoasă, investiţiile locale ale companiei pe termen lung fiind privite cu optimism.

Declaraţia lui Turner a fost “întărită” de directorul de marketing al filialei locale, Dan Bulucea, care a arătat că nu criza actuală ar putea fi de vină pentru eventuale falimente în domeniul IT, ci doar “deciziile economice şi politice” din România. De asemenea, Bulucea a adăugat că filiala locală este printre puţinele din corporaţie căreia i s-au acordat resurse suplimentare pentru angajări.

În ceea ce priveste criza globală, seful de operaţiuni Microsoft a mai arătat că aceste momente pot stimula inovaţia tehnologică.

 

DreamSpark

Microsoft a lansat în România pachetul DreamSpark, o iniţiativă prin care studentţii beneficiază, gratuit, de programe precum Visual Studio 2008 (Professional Edition), SQL Server 2008 etc. (www.dreamspark.com). Studenţii beneficiază de aceste soft-uri pe baza card-urilor furnizate de Universităţi.

 

Investiţii în R&D

Investiţii globale ale Microsoft în cercetare&dezvoltare au ajuns la 8 miliarde de dolari, a anunţat ieri compania. Pe poziţiile următoare se află IBM cu peste 6 miliarde de dolari şI Intel, cu 6 miliarde de dolari. Google a investit în acest domeniu, în 2007, 1.6 miliarde de dolari în timp ce investiţiile Apple s-au ridicat la 782 milioane de dolari, potrivit reprezentanţilor Microsoft.

×
Subiecte în articol: IT