x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft vinde Razorfish pentru 530 de milioane de dolari

Microsoft vinde Razorfish pentru 530 de milioane de dolari

de Cristian Ionescu    |    10 Aug 2009   •   00:00

Agenţia de marketing online Razorfish, deţinută de compania Microsoft, va fi cedată către firma franceză de publicitate Publicis Groupe, pentru suma de 530 de milioane de dolari, printr-un contract “stock and cash”, potrivit computerweekly.com



Razorfish îşi va menţine actualul management, ca unitate autonomă a diviziei VivaKi din cadrul Publicis Groupe. Potrivit analiştilor, efectul recesiunii pe piaţa de publicitate a determinat compania Microsoft să se mulţumească cu mai puţin de 600 de milioane de dolari, de la 700 de milioane cât a cerut iniţial.

Publicis Groupe a întrecut ofertele de licitaţie ale celei mai mari agenţii de publicitate din lume, WPP şi a celei mai mare agenţii din Japonia, Dentsu. Publicis deţine locul 4 la nivel mondial, după WPP, Omnicom Group şi Interpublic Group of Companies.

Anterior cunoscută sub numele de Avenue A / Razorfish, Microsoft a achiziţionat agenţia în 2007, ca parte a unei oferte de preluare în valoare de 6 miliarde de dolari, pentru compania aQuantive.

Preluarea este de aşteptat să se finalizeze înainte de sfârşitul anului.

×
Subiecte în articol: redactie