x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mii de conturi de Hotmail, piratate

Mii de conturi de Hotmail, piratate

06 Oct 2009   •   00:00
Mii de conturi de Hotmail, piratate

Compania Microsoft a anunţat că a blocat accesul la mii de conturi ale sistemului său de mesagerie electronică Hotmail, ale căror parole fuseseră identificate de hackeri. Tehnica de "phishing" este utilizată la scară largă de hackeri şi constă în păcălirea utilizatorilor pentru a le sustrage informaţiile sau a descărca programe pe calculatoarele lor.

"Suntem informaţi că unele parole ale clienţilor Windows Live Hotmail au fost obţinute în mod ilegal printr-o tehnică de «phishing» şi au fost plasate pe un site de internet", a anunţat Microsoft, transmite AFP, citată de Mediafax.

Printre tehnicile utilizate figurează expedierea de mesaje electronice frauduloase, însoţite de ataşamente care promit fotografii ale unor vedete dezbrăcate, sau link-uri către replici convingătoare ale unor pagini de acces la site-uri legale.

"Am luat măsuri pentru a bloca accesul la toate conturile care au fost expuse şi ne-am pus la dispoziţie resursele pentru a-i ajuta pe aceşti utilizatori să-şi recupereze conturile", a adăugat Microsoft, precizând că a descoperit existenţa acestei probleme la sfârşitul săptămânii, după ce informaţiile despre conturile Hotmail ale "mai multor mii" de utilizatori, în special din Europa, s-au regăsit pe un site de internet.

Această operaţiune de piratare "nu a permis accesul la datele interne ale Microsoft", a precizat compania, care reaminteşte că "phishing-ul" este "o problemă la scara sectorului" de internet în ansamblul său.

Microsoft îi sfătuieşte pe navigatorii pe internet să "fie foarte atenţi înainte de a deschide ataşamentele nesolicitate şi link-urile care provin de la surse cunoscute sau necunoscute şi să-şi instaleze programe antivirus updatate zilnic", precum şi să-şi schimbe parola la circa 90 de zile. (V.A.)

×
Subiecte în articol: internet hotmail hacker