x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ministrul Comunicaţiilor: Nu pot să infirm, nici să confirm transformarea Romtelecom în T-Mobile

Ministrul Comunicaţiilor: Nu pot să infirm, nici să confirm transformarea Romtelecom în T-Mobile

25 Mar 2014   •   12:58
 Ministrul Comunicaţiilor: Nu pot să infirm, nici să confirm transformarea Romtelecom în T-Mobile

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, nu a negat, dar nici nu a confirmat informaţia conform căreia compania Romtelecom ar urma să treacă printr-un proces de rebranding, în parteneriat cu cel mai mai mare operator de telecomunicaţii din Germania, T-Mobile/Deutsche Telekom.

'Statul român are 46% din acţiunile de la Romtelecom, deci statul român este un acţionar minoritar. Ştiţi foarte bine că totdeauna discuţiile se bazează pe respect reciproc între acţionarul majoritar şi acţionarul minoritar. Se stabileşte un plan de acţiune, un plan de dezvoltare a afacerilor, un plan de împiedicare a pierderilor. Specialiştii în rebranding, când vin şi propun boardului o asemenea idee au în spate o serie de obiective. Obiectivele ţin de dezvoltarea afacerii, de promovarea companiei la nivelul utilizatorilor, clienţilor, dar şi întărirea acesteia pe piaţă. Mergând mai departe şi considerând că avem un 'gentlemen agreement' foarte bun cu toţi acţionarii de la Romtelecom, dacă s-ar face publice posibile informaţii despre activităţile de rebranding nu ar mai exista efectul scontat. Deci, nu pot să infirm, nici să confirm această dorinţă. Acţionarul majoritar se bucură de respectul şi sprijinul nostru şi viceversa. Cu siguranţă, însă, şi noi şi ei dorim să avem o companie puternică, valoroasă, pentru că statul român doreşte să finalizeze privatizarea companiei Romtelecom', a declarat Cotovelea azi, citat de Agerpres.

Ministerul pentru Societatea Informaţională a anunţat, în data de 4 martie 2014, semnarea contractului pentru asistenţă specializată în cazul privatizării Romtelecom cu reprezentanţii consorţiului format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consorţiu), UBS Limited, Muşat şi Asociaţii SPARL, şi BT Securities S.A.

Preţul contractului este format dintr-o componentă fixă în valoare de zero lei şi o componentă variabilă reprezentând 2,085% din profitul brut obţinut din vânzarea tuturor sau a unei părţi a acţiunilor, care include toate taxele şi impozitele prevăzute de legislaţia în vigoare, inclusiv TVA. În cazul în care tranzacţia acţiunilor deţinute de statul român la SC Romtelecom SA nu se realizează, componenta variabilă a contractului nu trebuie achitată.

Termenul stabilit pentru realizarea serviciilor contractuale este 11 august 2014, cu precizarea că acest termen poate fi prelungit, în funcţie de circumstanţe. 

Garanţia de bună execuţie a contractului este în cuantum de cinci milioane de lei (scrisoare de garanţie bancară de bună execuţie) şi trebuie plătită în maximum 7 zile de la data semnării contractului.

Contractul expiră la data de 31 decembrie 2014, termen care poate fi scurtat sau prelungit prin acordul părţilor.

Acţionarii Romtelecom sunt Hellenic Telecommunications Organisation SA International, care deţine 54,01% din capitalul companiei, şi statul român prin MSI care deţine 45,99% din capital.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization.


×