Potrivit unui document de achizitii publice postat pe site-ul Ministerului Comunicatiilor, institutia intentioneaza sa achizitioneze un centru de date pentru proiecte precum eRomania, eAcademie sau Supercomputing (http://www.mcsi.ro/Achizitii-Publice).
Suma pe care Ministerul o pune la bataie variaza intre 480.000 lei (TVA inclusa) si 720.000 de lei (TVA inclusa). Pana la acest moment de achizitie se va desfasura un proces de consultanta, pentru a intocmi intregul dosar, proces pentru care MCSI mai scoate din buget suma de 27.500 de lei (TVA inclusa).
Atat pentru eRomania, cat si pentru Supercomputing s-au derulat o serie de licitatii, pe vremea fostului ministru de la Comunicatii, Gabriel Sandu.
In ceea ce priveste eRomania, MCSI a semnat contracte pentru doua proiecte IT in valoare de peste 22 milioane de euro, cunoscute sub numele eRomania1 si eRomania2. Alte licitatii anuntate au fost ulterior suspendate. Pentru acest proiect de digitalizare a Romaniei ( de la site-uri judetene la interconcetare de servicii publice la nivel national), costurile pana in 2013 au fost ridicate la suma de 500 de milioane de euro.
Pentru seria de licitatii legate de Supercomputing, unul dintre obiectiva viza un "creier computerizat' (Centrul National de Supercomputing) care sa implementeze si sa gestioneze o gama larga de sisteme si aplicatii, de la combatarea criminalitatii economice la simulare nucleara si socio-economica, de la testare solutii IT la prevenirea si minimizarea efectelor dezastrelor naturale. Primele doua licitatii legate de CNS au indicat o suma totala de peste 3 milioane de euro.
eAcademie este un proiect cu o valoare de 6 milioane de lei, castigat de Siveco. Denumit "eAcademie pentru functionari publici", proiectul va fi finantat din fonduri structurale si urmareste cresterea performantei activitatilor specifice ale functionarilor publici, conditie esentiala pentru prestarea unui serviciu public la nivelul exigentelor europene in domeniu, care sa raspunda necesitatilor tuturor comunitatilor din Romania, se preciza in caietul de sarcini publicat pe www.e-licitatie.ro. Se estima un numar de 66.000 de cursanti anual pentru sistemul eLearning (aproximativ 10% din numarul total de functionari publici).