x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Moody’s a revizuit în scădere ratingul Nokia

Moody’s a revizuit în scădere ratingul Nokia

16 Oct 2009   •   00:00

Moody’s a revizuit în scădere ratingul Nokia pentru datoriile pe termen lung, de la nivelul "A1" la "A2".



Revizuirea calificativului este rezultatul ritmului modest de dezvoltare pe termen lung al Nokia şi a concurenţei intense pe segmentele atractive ale pieţei, potrivit Moody’s, care consideră că, din acest motiv, compania nu va putea reveni, în viitorul apropiat, la situaţia financiară puternică din ultimii ani.

Ratingul Nokia recunoaşte totuşi că profilul de afaceri al Nokia este în continuare puternic, compania având o cotă de piaţă mult superioară concurenţilor săi.

Moody’s consideră că piaţa telefoanelor mobile es
te aproape de saturaţie. Declinul cu un ritm de două cifre al vânzărilor de telefoane, în 2009, este determinat de reducerea cheltuielilor de consum din cauza recesiunii, dar şi de maturizarea pieţei.

Din acest motiv, creşterea va fi determinată, în viitor, de introducerea unor noi tehnologii şi aplicaţii, inclusiv de servicii, dar şi de achiziţiile de telefoane pe pieţele încă nedezvoltate.

Nokia a anunţat joi o pierdere netă de 913 milioane de euro pentru trimestrul al treilea, faţă de un profit net de 1,05 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, din cauza devalorizării puternice a activelor.
Vânzările au scăzut totodată cu 19,8%, la 9,81 miliarde euro, de la 12,23 miliarde euro în perioada similară a anului trecut.

×