x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Motorola Xoom 2, noua tabletă business

Motorola Xoom 2, noua tabletă business

de Alexandru Radescu    |    06 Apr 2012   •   21:00
Motorola Xoom 2, noua tabletă business

Promovata ca tableta 'Business Ready', Motorola Xoom 2 se comercializeaza in Romania de doua saptamani. Producatorii au ales sa tinteasca (si) mediul business, pentru ca, spun ei, 84% din posesorii de tablet PC-uri le folosesc pentru... a se juca. Nu ping-pong, ci jocuri video.

Strict legat de posibilii clienti din zona business, am descoperit la noua tableta Motorola atat aplicatii de securitate, cat si cele din zona cloud. Pe scurt, este vorba despre Active Sync pentru sincronizarea e-mail-ului de serviciu, a contactelor si a calendarului, dar si Citrix Receiver, Citrix GoToMeeting (preinstalate) si MotoCast, pentru a putea accesa si transfera fisierele de pe calculator pe tableta. E nevoie de conturi de utilizator.

De asemenea, tableta are un invelis de protectie impotriva apei, dar acest detaliu nu ii adauga grame in plus. De fapt, Xoom 2 cantareste 599 de grame, fiind mai usoara cu aproximativ 100 g decat varianta precedenta, anuntata cu un an in urma.
Xoom 2 are un ecran lat de 10.1 inci cu afisaj HD (rezolutie 800 x 1.280 si protectie Corning Gorilla Glass), fiind echipata cu SO Android 3.2 Honeycomb. Performantele tabletei sunt sustinute de un procesor cu doua nuclee la 1,2 Ghz si 1 GB RAM. Capacitatea de stocare este de 16 GB, iar la conectori gasim atat port USB, cat si HDMI. Noua tableta de la Motorola functioneaza in retea HSDPA (21 Mbps), dar asigura si conectivitate Wi-fi. Are functia 'Motoprint' integrata in aplicatiile cheie astfel incat sa se poata imprima de pe tableta, fara a avea nevoie de cabluri.

Exista si o versiune cu ecran de 8 inci (Media Edition), dar la noi in tara se comercializeaza, la operator, doar modelul de 10 inci. Apropos: momentan este disponibila exclusiv la Orange Romania, putand fi achizitionata la preturi incepand de la 299 de euro.

×
Subiecte în articol: tehnică