x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Muzeul Arcade

Muzeul Arcade

de Alina Munteanu    |    07 Iun 2007   •   00:00
Muzeul Arcade

Vă mai amintiţi de jocurile de tip arcadă din vremea comunismului? Căţiva ruşi s-au găndit să le resusciteze şi au creat un muzeu cu vechile maşini de jocuri.

Vă mai amintiţi de jocurile de tip arcadă din vremea comunismului? Căţiva ruşi s-au găndit să le resusciteze şi au creat un muzeu cu vechile maşini de jocuri.

Milioane de tineri din estul Europei s-au jucat măcar o dată pe tonomate incă de la inceputul anilor ‘70 pănă să descopere jocurile importate din vest după căderea comunismului. In timp ce tinerii din vest se jucau Pac-Man pe primele PC-uri, cei din est, de la Dresden la Vladivostok, stăteau la coadă la cinematograf pentru cele mai noi jocuri de tip arcadă. Acum doi ani un grup de studenţi s-a hotărăt să reinvie jocurile copilăriei, proiect care a evoluat in asamblarea Muzeului de Maşini Sovietice cu fise, deschis temporar sub dormitoarele unui colegiu. "Am vrut să ne amintim de copilărie şi de jocurile pe care obişnuiam să le jucăm şi am venit cu această idee. Nu a fost uşor să găsim aceste maşini, iar multe dintre ele nu mai funcţionau, a spus Alexander Stakhanov, unul dintre organizatori.

PROVOCARE. Vizitatorii pot incerca jocuri precum Sea Battle, in care jucătorul este comandantul unui submarin ce urmăreşte prin periscop navele care se apropie. Acesta trebuie să anihileze cu ajutorul torpilelor navele rivale. In Tankodrom jucătorii trebuie să doboare lansatoare de rachete sau tancuri inamice. In muzeu există şi mese de Paintball sau pentru hockey, dar şi un "shooter" numit Sniper. Circa 20, din cele 37 de aparate pentru diferite jocuri strănse in muzeu, au fost reparate şi pot fi utilizate. Acestea funcţionează dacă jucătorul introduce in slot o monedă rusească veche de 15 copeici, care are gravate secera şi ciocanul, emblemele regimului vechi. Deşi au fost considerate cele mai avansate tehnologii ale timpului, aparatele sunt demodate pentru vremea de acum. Grafica este primitivă dacă o comparăm cu ultimile apariţii din piaţa jocurilor pe calculator sau pe consolă.

×
Subiecte în articol: IT