x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Navigaţie auto şi pietonală, gratis de la Nokia

Navigaţie auto şi pietonală, gratis de la Nokia

de Alexandru Radescu    |    21 Ian 2010   •   00:00

Nokia lansează o nouă versiune Ovi Maps care include şi serviciul de navigaţie pietonală şi auto fără costuri suplimentare, disponibil spre descărcare la www.nokia.com/maps.



Noua versiune Ovi Maps cuprinde şi ghidare vocală pas cu pas pentru 74 de ţări, disponibilă în 46 de limbi, informaţii despre trafic pentru 10 ţări şi hărţi detaliate pentru 180 de ţări. Aplicaţia Ovi Maps este disponibilă imediat spre descărcare pentru 10 dispozitive Nokia, între care N97 mini, 5800 XpressMusic sau Nokia E72. Mai multe smartphone-uri Nokia vor fi adăugate la această listă în următoarele săptămâni.

“De ce să avem mai multe dispozitive care să funcţioneze doar într-o anumită ţară sau regiune? Dacă le îmbinăm şi le oferim gratuit, la nivel global, aproape că dublăm mărimea potenţială a pieţei de navigaţie mobilă”, a explicat Anssi Vanjoki, Vicepreşedinte Executiv, Nokia.

Începând din martie 2010, noile smartphone-uri Nokia compatibile GPS vor include noua versiune Ovi Maps, pre-încărcată cu date cartografice locale, funcţii avansate de navigaţie auto şi pietonală şi acces la ghidurile de călătorie Lonely Planet şi Michelin fără costuri suplimentare.  

Potrivit companiei de cercetare Canalys, numărul oamenilor din întreaga lume care folosesc navigaţia GPS de pe telefoanele mobile era de aproximativ 27 de milioane la sfârşitul anului 2009. Canalys a mai estimat în 2009 că baza existentă de smartphone-uri cu GPS integrat era de 163 milioane de unităţi la nivel global, din care mai mult de jumătate au fost produse de Nokia, compania livrând un total de 83 milioane de dispozitive cu GPS.   

×
Subiecte în articol: redactie