x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nikon Coolpix S800c. Android+aparat foto digital=Love

Nikon Coolpix S800c. Android+aparat foto digital=Love

de Alexandru Radescu    |    01 Dec 2012   •   00:24
Nikon Coolpix S800c. Android+aparat foto digital=Love

Studiile de piaţă şi analiştii spun că smartphone-urile cu camere foto tot mai perfomante erodează în ritm nebun vânzările camerelor compacte, în special cele din zona şugubăţ numită “săpuniere”. Cum producătorii de camere digitale nu prea îşi permit să trăiască, global, doar din DSLR-uri şI modele mirrorless, au fost obligaţi să ridice cât mai mult performanţele hardware şI software. Iată că acum chiar reuşesc să arunce o provocare în curtea producătorilor de smarphone-uri: camere foto cu Wi-Fi şi sistem de operare Android.

Nikon Coolpix S800c este primul astfel de model care ajunge pe piaţa românească şI are toate şansele să fie în topul gadget-urilor din acest an.

Nu numai că viaţa de pe Facebook se poate lesne muta de pe mobil pe camera foto (cu ecran tactil, tehnologie OLED, diagonală 8,7 cm/3,5 inci), dar şI întreaga corespondenţă de pe Gmail. Fireşte, trebuie să urmezi paşii obişnuiţi, din ecosistemul mobil Google, odată ce ai conectat S800c la o reţea wireless.  Aplicaţia de Facebook nu este preinstalată aşa că trebuie să intri în Google Play pentru a o descărca în camera digitală (după introducerea adresei de mail). De ce Facebook mai întâi? Este “locomotiva” pentru tot ce înseamnă reţele sociale, lucru demonstrat şI de graficul din traficul de date. Bonus: urci instant, pe net, cele mai bune fotografii “mobile”(graţie unui senzor CMOS de 16 MP, obiectiv Nikkor cu unghi larg, zoom optic 10x şi procesor Expeed).

Dar pentru că este, probabil, primul model dintr-o serie, mai sunt lucruri de îmbunătăţit. Pe primul loc: bateria. Odată ce ai activat internetul wireless şI SO Android, energia se scurge cu rapiditate. Urmează ecranul (măcar peste 4 inci) şi, de ce nu, o a doua cameră foto. Pentru video-convorbiri pe Skype.

Revenind la dotările modelului Nikon, se mai remarcă platforma GPS (geo-etichete pe fotografii), înregistrarea video FullHD (1080p), dar şi memoria internă (1,7 GB pentru foto/video şi 680MB pentru aplicaţii), la care se adaugă şi cardul SDHC.
Nikon Coolpix S800c poate fi achiziţionat la preţuri între 1200-1500 lei.

×
Subiecte în articol: nikon