x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noi probleme de securitate Windows

Noi probleme de securitate Windows

15 Mai 2004   •   00:00

Ultimul buletin de securitate al Companiei Microsoft prezinta un avertisment in legatura cu o noua problema de securitate a sistemului de operare Windows.

alexandru radescu

Este vorba de o vulnerabilitate prin care hackerii pot prelua controlul asupra unui PC. De fapt, utilizatorul calculatorului atacat este directionat catre un site-capcana, in care un anume link deschide o „poarta" prin care hacker-ul pune stapanire pe computer. Alaturi de avertismentul respectiv, cei de la Microsoft au postat si patch-ul de securitate prin care sa rezolve problema. Aceasta noua problema de securitate afecteaza Windows XP si Windows Server 2003, iar cei intersati pot sa-si procure masurile de protectie la adresa wwwimicrosoft.com, buletinul de securitate MS04-015.

MAI BINE SA PREVII. Conform specialistilor in securitate de la Microsoft, aceasta slabiciune din sistem nu ar fi permis o raspandire automata a unui virus, asa cum a fost in cazul Sasser. Cei de la Symantec (producatorii antivirusului Norton) spun ca aceasta vulnerabilitate este de „risc ridicat" avand in vedere consecintele pe care le poate genera exploatarea slabiciunii in cauza. Dintre cele 15 buletine de securitate prezentate de Microsoft in acest an, sapte vorbesc de „gauri periculoase" in sistemele de operare Windows. Anul trecut, Microsoft a luat initiativa de a veni in sprijinul clientilor cu un buletin de securitate lunar prin care sa se repare mai usor anumite probleme descoperite in sistem.

×
Subiecte în articol: IT securitate