x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia E5, smartphone cu bune şi cu rele

Nokia E5, smartphone cu bune şi cu rele

de Daniela Ivan    |    01 Apr 2011   •   17:41
Nokia E5, smartphone cu bune şi cu rele

159281-38-39-4.jpgS-a dus vestea că un smartphone trebuie să coste mult. Nokia E5 este un terminal accesibil, cu înzestrări business şi multimedia.

La un prim contact, Nokia E5 îţi lasă impresia unui E72 cu o mai largă deschidere către public, ţintindu-i pe cei doritori de smartphone ceva mai ieftin. Arată aproape la fel, doar că are colţurile rotunjite şi minusuri pe ici, pe colo, care să justifice diferenţa de preţ. Este la fel de uşor de folosit, oricine a mai avut un telefon Nokia nu va avea nici un fel de problemă să se familiarizeze rapid cu modelul E5. Vine cu o tastatură Qwe­rty, are lăţime destul de mare (aproximativ 6 cm), ecran cu rezoluţie 320x240 pixeli. Imediat sub display se află padul de navigare, care nu este optic, ci doar cu taste direcţionale care nu realizează un control al cursorului la fel de bun la navigarea pe internet precum la mo­delul E72.

Punctul forte al telefonului, aşa cum a fost definit chiar de producători, îl reprezintă conectarea foarte uşoară cu persoanele din viaţa profesională şi cea personală cu ajutorul mesageriei instantanee, a e-mail-ului şi a reţelelor de interacţiune sociale favorite. Poate rula mai multe aplicaţii în acelaşi timp, iar opţiunile de conectivitate sunt multiple:  Wi-Fi, bluetooth, microUSB, HSDPA.

Totuşi, în ceea ce priveşte navigarea pe internet, este clar că acest telefon nu se poate compara cu telefoanele touch cu display-uri şi rezoluţii foarte mari. Însă pentru cei care nu sunt foarte pretenţioşi, Nokia E5 este foarte bun, sarcinile de bază fiind îndeplinite fără probleme. Verificare şi scriere de e-mail, citirea de ştiri şi articole, intrarea pe site-uri de socializare nu creează nici o problemă. Nu este un telefon pentru jocuri sau pentru filme, având în vedere caracteristicile modeste ale display-ului.

Există şi câteva minusuri. Este extrem de incomod că tastele de volum care sunt plasate lateral sunt greu de apăsat. De asemenea, accesul la slotul microSD se poate face numai după ce se scoate bateria, fiind plasat într-un loc neinspirat ales.

 

Caracteristici tehnice
Conectivitate: HSDPA 10.2 Mbps; Wi-Fi
Ecran: 320 x 240 pixeli, 2.36 inci (aprox. 6 cm)
Stocare: Card microSD 2 GB inclus
SO: Symbian OS v9.3, Series 60 rel.
Cameră foto: 5 MP
Video: video VGA la 15 c/s
Procesor: ARM11-600 MHz
Acumulator: 1.200 mAh
Greutate (cu acumulator): 126 g
Preţ: 700 de lei

×
Subiecte în articol: tehnică