x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noul “amiral” Olympus: OM-D, prima cameră cu sistem de stabilizare pe 5- axe

Noul “amiral” Olympus: OM-D, prima cameră cu sistem de stabilizare pe 5- axe

de Alexandru Radescu    |    29 Mai 2012   •   12:42
Noul “amiral” Olympus:  OM-D, prima cameră cu sistem de stabilizare pe 5- axe

Olympus a lansat astazi oficial pe piata din Romania camera foto OM-D, mirrorless Micro Four Thirds, primul model cu sistem de stabilizare pe 5-axe. Noul mecanism IS corecteaza acum si deplasarea pe orizontala, pe verticala, si miscarea de rotatie (rostogolire). Posibilitatea de a corecta neclaritatea se va remarca in special la fotografierea cu un factor ridicat de marire (fotografiere macro).

Noul senzor Live MOS de 16,1MP lucreaza cu procesorul de imagine TruePic VI pentru a obtine imagini de inalta calitate si sensibilitate. La fotografierea secventiala, camera lucreaza la o viteza de 9 cadre pe secunda, in timpul focalizarii putand functiona la o viteza maxima de 4,2 cadre pe secunda.

OM-D ofera un nou filtru “Key Line' pentru accentuarea liniilor de contur, dand fotografiei un aspect de ilustrata fiind disponibile doua variatii, care aplica efecte cu accent diferit. Functia Bracketing pentru Filtre Art permite utilizatorului sa genereze imagini multiple cu Filtre Art diferite dintr-o singura fotografie. Toate functiile sunt menite sa inspire utilizatorul in a experimenta si a deveni mai creativ in utilizarea camerei.

Informatiile precum viteza de declansare, sunt afisate in partea inferioara a vizorului – permitand utilizatorului sa se concentreze asupra procedurii de incadrare. Vizorul electronic, spre deosebire de unul optic, asigura si asistenta la compozitia imaginii, oferind utilizatorului posibilitatea sa verifice efectele diverselor ajustari manuale si Filtrelor Art.

Stabilizatorul integrat IS al camerei a evoluat in sistemul IS MSC (Movie and Still Compatible), oferind o stabilizare imbunatatita a imaginilor in miscare. Utilizatorii care doresc sa editeze video beneficiaza de functia de inregistrare a filmelor Full-HD in format MOV (MPEG-4 AVC/H.264). Permite o durata a inregistrarilor de aproximativ 29 de minute. Formatul traditional AVI (Motion JPEG) este de asemenea disponibil. Sunetul in format Linear PCM este folosit pentru ambele moduri de inregistrare.

Carcasa si materialele componente ii asigura o rezistenta la praf si stropire, putandu-se utiliza si in conditii de ploaie. Ecranul OLED este tactil, rabatabil, cu o diagonala de 3 inci. Obiective suplimentare lansate: M.Zuiko Digital ED 75mm 1:1.8 si M. Zuiko Digital ED 60mm 1:2.8 macro.

Noua camera Olympus OM-D poate fi achitionata la pret de 5000 lei.

×
Subiecte în articol: olympus, mirrorless foto, om-d