x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noutăţi de la Nikon: prima cameră cu Android şi cel mai mic Coolpix

Noutăţi de la Nikon: prima cameră cu Android şi cel mai mic Coolpix

de Alexandru Radescu    |    23 Aug 2012   •   16:55
Noutăţi de la Nikon: prima cameră cu Android şi cel mai mic Coolpix

Nikon a prezentat oficial pe piata din Romania o serie de compacte, intre care se evidentiaza S800c (prima camera cu sistem de operare Android) si S01 (cel mai mic model din istoria producatorului).

Fara indoiala, S800c este o provocare la adresa intregii piete foto, dar si pentru zona smartphone care a erodat serios vanzarile de compacte (inclusiv in Romania). Intregul meniu, usor de recunoscut Android v2.3, este derulat pe un ecran tactil de 3.5 inci. Sunt preinstalate servicii precum Gmail, YouTube sau Google Maps iar fotografiile pot fi postate pe SNS-uri (social network site). Evident, exista suport Wi-Fi iar producatorul asigura si un serviciu “cloud' pentru stocarea fotografiilor.

Prezentand un obiectiv Nikkor cu zoom optic de 10, camera beneficiaza si de un senzor CMOS de 16MP cu iluminare de fundal.

Coolpix S01

Destinat parca posetelor, Nikon Coolpix S01 are 96 de grame, senzor 10MP, ecran de 2.5 inci. Este cel mai mic model Coolpix din istorie! Vine cu o memorie interna de 7,3GB si functie de filmare la 720p. Minionul model asigura si zoom x3 iar valoarea ISO atinge 1600.

Coolpix P7700

De asemenea, Nikon a mai prezentat si modelul P7700, cu un desin usor retro, dar functii si dotari interesante. Dispune de un obiectiv Nikkor cu zoom x7.1x, senzor de imagine CMOS 12MP, filmare Full HD, format RAW al fisierelor si de un ecran LCD de 7,5 cm (3,0inci).

Noile modele vor fi discponibile comercial din luna septembrie.

×