x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget O mie de declaratii online prin eGuvernare

O mie de declaratii online prin eGuvernare

04 Oct 2004   •   00:00

Pana la sfarsitul lunii trecute, prin intermediul serviciilor online disponibile prin Sistemul Electronic National (www.e-guvernare.ro), 428 de companii din Capitala, mari contribuabili, au depus online 1.080 de declaratiile corespunzatoare lunii august, catre Ministerul Finantelor Publice, ANOFM, CNPAS, CNAS.

Astfel, numarul total al acestora a ajuns la 4.763 in ultimele sapte luni, informeaza Ministerul Comunicatiilor.

SERVICII. Prin Sistemul Electronic National sunt disponibile 7 servicii electronice la adresa http://formularunic.e-guvernare.ro, pentru persoanele juridice mari contribuabili. Astfel, pot fi depuse online: declaratii privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat, declaratii privind obligatiile de constituire si plata a fondului de asigurari sociale de sanatate, declaratii de contributie la Fondul de somaj, declaratii privind impozitul pe profit etc.

PROCEDURA. Dupa depunerea electronica a documentelor (declaratii si bilanturi), fiecare declarant primeste cate o recipisa electronica atat de la Sistemul Electronic National, atestand faptul ca documentul a fost livrat de SEN catre institutia care il gestioneaza, cat si de la institutia respectiva cu privire la primirea, acceptarea sau respingerea acestora de catre sistemul intern al fiecarei agentii. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT declaratii