x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Officejet Pro 8600, multifuncţionala eco de la HP

Officejet Pro 8600, multifuncţionala eco de la HP

de Alexandru Radescu    |    22 Apr 2012   •   17:18
Officejet Pro 8600, multifuncţionala eco de la HP

Un recent raport HP arata ca industria IT&C este "vinovata" de 2% din emisiile globale de dioxid de carbon. In acest nor toxic, 55% din emisii provin de la computere, telefoane mobile, multifunctionale, restul de la centre de date. Context in care gigantul american a devenit prima companie din domeniu care a inceput sa raporteze propriile emisii de gaze. Si asta in paralel cu politicile eco: reducerea consumului de energie si de emisii (de la materiale utilizate, impachetare si pana la reciclare) cu 40% fata de nivelul din 2005.

Pe de alta parte, explozia de continut digital, online, a dus la o crestere a consumului de hartie. Explicatia e simpla: pe hartie citesti cu pana la 30% mai repede si nici nu mai resimti acea oboseala pe care ti-o transmite ecranul/monitorul LCD. Iar pana in 2013, 85% din posesorii de dispozitive mobile vor dori sa printeze diversele informatii citite pe terminal, dupa cum au precizat oficiali HP la un recent eveniment de profil, desfasurat la Praga.

Asadar: vrem sa consolidam politicile eco, dar fara sa renuntam sau sa reducem productia, in acest caz de imprimante. Cum procedam?

Multifunctionala Officejet Pro 8600, disponibila si pe piata din Romania, este unul dintre echipamentele eco de la compania americana. Dar ce il recomanda pentru aceasta categorie? In primul rand, un consum de energie mai scazut cu 50% fata de competitie (5,81 W in mod standby), imprimarea automata fata-verso, componente hard si consumabile de imprimare reciclabile.

Modelul Officejet Pro 8600 asigura imprimare (18 ppm A/N si 13 ppm color), copiere, scanare, fax, Web (Wi-Fi), plus USB si slot de card. Calitatea imprimarii este una remarcabila, datele tehnice indicand 1.200 x 600 dpi (A/N) si 4.800 x 1.200 dpi (color). In ceea ce priveste scanarea, echipamentul "stie" fisiere bmp, jpg, pdf, png, rtf, txt, tif. Vine cu patru cartuse de imprimare (negru, cyan, magenta, galben), iar toate procedurile de lucru sunt simplificate de ecranul de 6,7 cm. Pretul recomandat de producator este de 279 de euro.

×
Subiecte în articol: tehnică