x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Oficial Sony Mobile: Cel puţin pentru perioada următoare nu ne interesează Windows Phone

Oficial Sony Mobile: Cel puţin pentru perioada următoare nu ne interesează Windows Phone

de Alexandru Radescu    |    28 Mai 2012   •   15:41
Oficial Sony Mobile: Cel puţin pentru perioada următoare nu ne interesează Windows Phone

Dupa despartirea de Ericsson, cei de la Sony inca sunt in faza de reorganizare a diviziei de Comunicatii a gigantului japonez si repozitionare pe piata, intr-un mediu concurential mai dur decat oricand. Pentru a ramane in competitia globala, familia de smartphone Xperia imbratiseaza doar platforma Android si universul Google, o politica pe care a anuntat-o recent si LG.
"Cel putin pentru urmatorii doi-trei ani nu ne intereseaza Windows Phone', a declarat pentru Jurnalul National, Tibor Wagner noul director Sony Europa Centrala.

In ceea ce priveste dezvoltarea retelelor LTE/4G, oficialul companiei crede ca abia spre sfarsitul lui 2013 vom putea vorbi de o acoperire importanta in Europa pentru rularea business-ului pe care il asteapta intreaga piata. Europenii au ramas in urma Americii de Nord si Asiei in implementarea si desfasurarea comerciala a retelelor 4G. Pentru rezultatele slabe din ultima perioada, pe piata locala, Wagner rata cu degetul spre managementul defectuos dirijat din Grecia, zona care ingloba si business-ul Sony/Sony-Ericsson din Romania. Noua harta a Sony Mobile pozitioneaza Romania alaturi de Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria.

"Beyond smartphone'
Ca atu-uri in lupta cu Apple, Samsung, HTC, cei de la Sony scot in evidenta ecosistemul dezvoltat, in care incearca sa ruleze bogatia de continut produs de gigantul nipon (de la muzica si filme la jocuri si diverse aplicatii proprietare). De asemenea, se mizeaza si pe integrarea unei interfete care sa nu difere intre echipamente (de la Tv la smartphone).

In momentul de fata, noua familie Sony de smartphone este prezenta pe piata din Romania cu modele S si U, urmand ca in perioada urmatoare sa fie lansata si versiunea P ( procesor Dual-core 1 GHz, camera foto de 8MP, ecran de 4 inci, NovaThor U8500, capacitate de stocare interna de 16GB).
Tot pentru acest an, calendarul local al producatorului include si Xperia Sola, un terminal cu procesor Dual-core 1 GHz, capacitate de stocare de 8GB plus card microSD, camera foto de 5MP, ecran de 3.7 inci si functionare in retea GSM/HSDPA (14Mbps) si conectivitate Wi-Fi. In paralel, stocurile de terminale Sony-Ericsson deja existente.

In ceea ce priveste trecerea de la Sony-Ericsson la Sony Mobile, din punct de vedere al brandului, pana la jumatatea acestui an "butonul verde SE' nu va disparea de pe terminalele din portofoliul producatorului.

×