x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Omnilogic furnizează echipamente Radiocom-ului

Omnilogic furnizează echipamente Radiocom-ului

15 Ian 2009   •   00:00

Omnilogic va furniza Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii echipamentele de comunicaţii necesare eliberării benzilor de frecvenţă de 3,6-3,76 GHz, care permit introducerea tehnologiei WiMAX în România, valoarea contractului ridicându-se la circa 17 milioane de euro.



"În decembrie 2008, comisia de licitaţie a stabilit câştigătoare oferta depusă de Omnilogic. Contractul comercial a fost semnat, dar se aşteaptă şi semnarea contractului de finanţare, după ce se obţine avizul de la banca finanţatoare, Raiffeisen Bank România", a declarat directorul general al SNR, Lucian Filip, citat de Mediafax.
La licitaţie a depus o ofertă şi compania elenă Innova.
În prezent, benzile de frecvenţă 3,6-3,76 GHz sunt utilizate de SNR pentru retransmiterea programelor de radio şi televiziune. Noile echipamente vor fi folosite în acelaşi scop, dar SNR va folosi o altă licenţă.

ANC a scos la licitaţie două licenţe de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de frecvenţe 3600-3657 MHz, respectiv 3700-3757 MHz, în scopul furnizării de reţele publice de comunicaţii electronice şi de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi a introducerii sistemelor BWA (Broadband Wireles Access - acces pe suport radio de bandă largă). Caietul de sarcini a fost achiziţionat de Asesoft International, Comcore Management, Cosmote România, Media Sat, RCS & RDS şi Vodafone România. Deschiderea ofertelor pentru WiMAX va avea loc pe 6 februarie, iar pe 9 martie vor fi anunţaţi câştigătorii celor două licenţe. Taxa de licenţă a fost stabilită de Executiv la echivalentul în lei a 7,5 milioane de euro.
    

×
Subiecte în articol: IT