x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Operatorii oferă “portiţe” pentru comercializarea iPhone

Operatorii oferă “portiţe” pentru comercializarea iPhone

de Alexandru Radescu    |    Mihai Manole    |    25 Mar 2008   •   00:00

Relaţiile comerciale dintre operatorii de telefonie şi parteneri permit acestora din urmă să vândă cu abonamente şi terminale din “resurse proprii”. Jurnalul Naţional a dezvăluit faptul că în Carrefour se vinde iPhone cu abonament Orange sau Vodafone, deşi se ştie faptul că nu există distribuţie oficială, cu acord Apple, pentru piaţa românească.

Relaţiile comerciale dintre operatorii de telefonie şi parteneri permit acestora din urmă să vândă cu abonamente şi terminale din “resurse proprii”. Jurnalul Naţional a dezvăluit faptul că în Carrefour se vinde iPhone cu abonament Orange sau Vodafone, deşi se ştie faptul că nu există distribuţie oficială, cu acord Apple, pentru piaţa românească. Potrivit distribuitorului exclusiv Apple în România, I.R.I.S, în momentul de faţă orice comercializare iPhone în România este una ilegală, mai ales că avem de-a face cu terminale deblocate.

 

“Neînţelegere”

Până mai ieri, puteai găsi în Carrefour Orhideea iPhone de 8GB la vânzare: 2.099 lei cu conectare, 2.299 lei fără conectare. Ce vrea să însemne acel “cu conectare” ne-a lămurit agentul hypermarketului: “Este vorba despre abonamente Orange sau Vodafone pe un an sau doi. Orice tip de abonament”. În urma publicării materialului, Carrefour a anunţat ieri, prin intermediul reprezentanţilor Vodafone, că nu se vinde iPhone cu abonament, fiind vorba de o “neînţelegere”. Interesantă este şi lipsa de reacţie din partea I.R.I.S., una promptă de fiecare dată când se anunţa pe piaţă vreo firmă cu iPhone în ofertă.

 

Fară conectare

În hypermarketul Feeria al aceluiaşi lanţ, răspunsul a fost însă altul. Aparatul nu se vinde cu abonament, ci doar “la liber”. De altfel, testând aparatul, am putut observa că el nu funcţiona dacă era folosită o cartelă cu abonament, ci numai în cazul celor pre-paid.



• Citiţi şi: Surpriză! - iPhone cu abonament la Carrefour

 


×
Subiecte în articol: IT iphone