x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Operatorul telecom O2, vândut la asiatici

Operatorul telecom O2, vândut la asiatici

de Alexandru Radescu    |    24 Iun 2013   •   18:14
Operatorul telecom O2, vândut la asiatici

După ce a cumpărat companii telecom în Austria şI Italia, Grupul Hutchison Whampoa (Hong Kong) se extinde acum în Irlanda, prin preluarea operatorului O2. Filială a gigantului telecom spaniol Telefonica, divizia din Irlanda a fost vândută pentru 850 de milioane euro. Operatorul Three Ireland, deţinut de Hutchison, este al treilea operator de pe piaţa locală, iar O2 ocupă poziţia a doua.

 Hutchison Whampoa, controlată de miliardarul Li Ka-Shing (considerat cel mai bogat asiatic), a mai încercat să preia şI operatortul telecom, Eircom Group, cu o ofertă de 2 miliarde euro. Negocierile însă au eşuat.

 Three Ireland va plăti 780 milioane euro în cash pentru O2, iar alte 70 milioane euro vor fi virate după atingerea unor ţinte de performanţă, au anunţat ieri cele două companii, citate de Financial Times. Hutchison va câştiga astfel 2 milioane de clienţi şi va ajunge la o cotă de piaţă de 37,5% în zona serviciilor de comunicaţii mobile. Cel mai mare operator de telecomunicaţii mobile din Irlanda este Vodafone.

Grupul Telefonica, extins şi în America de Sud şi unul dintre cei mai îndatoraţi operatori telecom din Europa, speră să-şi reducă datoriile la 47 miliarde euro la sfârşitul acestui an.

×
Subiecte în articol: telecom