x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orange Romania dezvolta reteaua in zona rurala si investeste 110 milioane de euro

Orange Romania dezvolta reteaua in zona rurala si investeste 110 milioane de euro

de Alexandru Radescu    |    13 Mai 2011   •   00:30

Pe fondul speculatiilor din ultima vreme legate de o posibila retragere de pe piata romaneasca, oficialii Orange Romania au prezentat in aceasta seara un plan France Telecom de investitii pana in 2015, cu o suma care ar putea depasi nivelul de 500 milioane  euro. De asemena, operatorul a lansat o serie de servicii noi, intre care si premiera “voce HD”.

 „Volumul investiţiilor poate fi însă afectat de factori externi, ca de exemplu eroziunea indicatorilor financiari ai pieţei telecom, menţinerea dezechilibrului pieţei şi mai ales reglementări sau alte decizii ale autorităţilor care ar putea influenţa negativ performanţa companiei", a declarat directorul general al filialei locale a operatorului , Thierry Millet.

Pentru acest an, operatorul are un buget de investitii in retea de 110 milioane de euro.

"Vom investi puternic în modernizarea reţelei, mai ales în zona rurală, programul de investiţii urmând să continue şi anul viitor. Până în iunie 2012, prin fondurile alocate, 98% din populaţia României va fi acoperită de reţeaua 3G a operatorului. De asemenea, până la finele anului viitor, în urma investiţiilor derulate, reţeaua Orange România va acoperi 88,8% din suprafaţa ţării şi 99,5% din populaţiei", a spus Directorul tehnic al Orange România, Mădălina Suceveanu.

Potrivit datelor Orange România, programul de modernizarea a reţelei, care va include mai mult de 2.000 de site-uri, va reduce consumul energetic cu până la 20%.

Operatorul a lansat un serviciu care va asigura clienţilor o claritate şi o calitate deosebită a sunetului în timpul unei convorbiri telefonice. Cu HD Voice, zgomotul de fundal este mult mai redus, indiferent de locul în care se află clientul. Noul serviciu este gratuit pentru toţi clienţii operatorului şi poate fi utilizat la nivel naţional, pentru apeluri locale, în aria de acoperire 3G şi 3G+ între două telefoane compatibile. Orange are in oferta trei terminale compatibilecu HD Voice: Galaxy mini, NokiaE5 si  N8.

De asemenea, pentru companii, Orange a lansat un serviciu bazat pe tehnologia Femtocell (Extra Signal) care asigură o calitate mai bună a serviciilor de voce şi date la birou, prin îmbunătăţirea acoperirii 3G şi 3G+ în interiorul clădirii.

 

×