Acestia sunt mai corpolenţi şi mai uşor afectaţi de depresii decât restul lumii, iar vârsta medie a adulţilor pasionaţi de jocuri video este de 35 de ani, mai mare decât se crezuse anterior, potrivit unui studiu realizat de americani, citat de BBC News Online.
"Factorii de risc pentru sănătate, în special masa corporală şi un număr mare de zile de depresie îi diferenţiază pe adulţii care joacă jocuri video de ceilalţi", a declarat unul dintre membrii echipei de cercetători, care a declatrat că rezultatele studiului nu sunt surprinzătoare.
Un studiu realizat în Marea Britanie în 2002, realizat de Leisure Software Publishers Association, a stabilit că jucătorul pasionat de jocuri video are între 25 - 34 de ani. Acelaşi docuemnt sugera şi că vârsta celor mai pasionaţi jucători creşte odată cu trecerea timpului, lucru confirmat şi de studiul CDC.
Echipa de la CDC a analizat percepţia subiecţilor în ceea ce priveşte starea pe care o au, personalitatea, sănătatea fizică şi mentală, masa corpului şi calitatea vieţii. Studiul a stabilit că femeile pasionate de jocuri video au mai multe depresii şi o sănătate mai proastă decât cele care nu joacă astfel de jocuri. Pe de altă parte, bărbaţii pasionaţi de jocuri video sunt mai corpolenţi şi dezvoltă o dependenţă mai mare faţă de internet comparativ cu cei care nu joacă jocuri video.
Cercetătorii agenţiei guvernamentale americane Centers for Disease Control and Prevention (CDC), au analizat informaţii colectate în legătură cu 500 de adulţi cu vârste de 19-90 de ani, din regiunea Seattle-Tacoma a statului Washington. În cadrul studiului, peste 45% dintre respondenţi au declarat că joacă jocuri video.
Citește pe Antena3.ro