x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pentru că telefonia fixă n-a murit

Pentru că telefonia fixă n-a murit

de Marina Constantinoiu    |    18 Mar 2011   •   19:34
Pentru că telefonia fixă n-a murit

157030-gigaset.jpgUltimii ani au marcat o creştere spectaculoasă a vânzărilor în domeniul telefoniei mobile şi un oarecare recul în materie de telefonie fixă, dar cine s-a grăbit să cânte Prohodul acesteia din urmă a greşit. Concurenţa de pe piaţă a revigorat şi vânzările de aparate în ton cu vremurile, iar producătorii se întrec în a-şi dota flota de terminale cu cât mai multe funcţii.

Marii jucători, de la Panasonic, la Philips sau Gigaset-Siemens, la Alcatel şi Sagem, la  General Electric sau Grundig „umblă” la design şi la dotări, dar încearcă să rămână într-o anumită clasă de preţuri, pentru a nu pierde din competitivitate.
Cei de la Gigaset ne-au trimis în teste un telefon din clasa medie de preţuri (60-70 de euro), pe Gigaset C300, care ne-a încântat cu un sunet bun şi clar, agenda bogată, finisajele care reamintesc de „calitatea germană”, precum şi funcţii bogate, pentru un dispozitiv din categoria sa. Varianta C300A are, în plus, şi un robot telefonic preinstalat.

Ce funcţii poate oferi un telefon fix? Ce poate fi atât de spus despre aşa ceva? În funcţie de ceea ce te interesează la un telefon de acest gen, iată că ai ce descoperi la terminalele de ultimă generaţie.
Display-ul lui C300 este unul color de 1,7 inci, suficient pentru un telefon care este de interes nu doar pentru tineri, ci şi pentru cei mai în vârstă şi care au nevoie de un afişaj mai generos, cu cifre clare, bine conturate şi un contrast bun. Rezoluţia ecranului este de 128x128 de pixeli, display-ul dispunând de patru teme de culoare.

Utilizatorul are de ales dintre 21 de melodii preinstalate, sunete şi melodii foarte apropiate de cele cu care ne-a obişnuit deja telefonia mobilă.
Sunetul este foarte bun, atât la receptor, cât şi la hands-free, iar tastatura, atât de importantă la orice tip de telefon, este una de calitate, cu taste precise, fără joc. În convorbire, timpul promis este de până la 20 de ore, iar în stand-by de până la 300 de ore.
Pachetul în care se livrează terminalul conţine o bază Gigaset C300, un alimentator principal al acesteia, un receptor, doi acumulatori, un cablu telefonic, un manual de utilizare bogat în informaţii şi un CD care conţine informaţiile din manualul de utilizare detaliat.

Testat în interiorul casei, dar şi în exterior, C300 s-a dovedit a funcţiona fără pierderi de semnal, cu recepţie impecabilă, la distanţe de 50 de metri şi chiar un pic peste, iar  în exterior până la 300 de metri.
Agenda telefonică permite memorarea a 250 de contacte, atât contactele, cât şi funcţiile telefonului fiind afişate cu fonturi mari. C300 este adaptat pentru noile standarde eco, de protejare a mediului, prin reducerea consumului de energie, reducerea şi chiar oprirea radiaţiilor.

Funcţia Eco Mod reduce cu 80% radiaţia la receptor şi bază, indiferent dacă telefonaţi sau nu, după cum promite producătorul. Dezavantajul este că Eco Mod reduce raza de acoperire cu jumătate, de aceea nu este foarte avantajos când este vorba despre o arie de acoperire mai mare.
Un detaliu important la C300 îl reprezintă faptul că permite înregistrarea până la patru receptoare în aceeaşi bază. Încă un element interesant îl reprezintă posibilitatea de a seta tonuri de apel pe anumite perioade de timp, ceea ce reprezintă un avantaj pe timp de noapte, când poate fi setat un alt ton de apel. Telefonul poate fi setat, de asemenea, astfel încât să nu sune la apeluri care au ascunsă identificarea liniei apelante, apelul fiind semnalat doar pe afişaj. Lista apelurilor pierdute sau efectuate are 30 de poziţii.
Consumul lui C300 in stand-by este de 0,4 watti.

×
Subiecte în articol: tehnică