x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pentru hoţii de cablu: Fibra optică nu e cupru

Pentru hoţii de cablu: Fibra optică nu e cupru

19 Ian 2011   •   17:18

Locuitorii municipiului Turda, judeţul Cluj, au rămas, în noaptea de marţi spre miercuri, fără serviciile de internet, telefonie şi televiziune prin cablu, după ce reţeaua de fibră optică a unei companii de profil a fost vandalizată de persoane care căutau cupru pentru a-l vinde.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de UPC România, o avarie tehnică a afectat reţeaua de fibră optică din Turda, ceea ce a determinat întreruperea serviciilor de internet, telefonie si televiziune, între orele 23.10-5.15, la clienţii companiei din acest oraş.

"Tehnicienii au intervenit pentru remedierea situaţiei şi au înlocuit tronsonul avariat. Întreruperea s-a datorat vandalizării tronsonului de fibră optică, de către autori necunoscuţi", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii companiei au precizat că fibra optică era aeriană, iar persoanele care au avariat-o au căutat cupru pentru a-l vinde.

"Au avariat reţeaua aeriană neştiind că e din fibră optică. Au crezut că e din cupru, pe care îl puteau vinde", au precizat reprezentanţii operatorului de cablu.

×