x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Peste 5,5 milioane lei pentru 52 de proiecte informatice

Peste 5,5 milioane lei pentru 52 de proiecte informatice

de Cristian Ionescu    |    15 Iul 2009   •   00:00

Unitatea de management a proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere, din cadrul Minsterului Comunicaţiilor, a finalizat procedurile de selecţie a proiectelor care vor beneficia de finanţarea nerambursabilă acordată prin proiectul e-Creştere, declarând admise 52 de proiecte.



Potrivit Ministerului Comunicaţiilor, au fost depuse 279 de proiecte, dintre care 106 au trecut de criteriile de conformitate administrativă, îndeplinind condiţiile de eligibilitate. Dintre acestea, 52 de proiecte au fost declarate admise, cumulând o valoare a fondurilor solicitate de 5.668.048 lei.

Din cele 52 de proiecte, 16 provin din mediul rural (localităţi sub 30.000 de locuitori) iar 5 provin din comunităţile EBC Saschiz, Gheorghieni şi Tăuţii Măgherăuş. 24 de beneficiari sunt Persoane Fizice Autorizate, Asociaţii Familiale, microîntreprinderi, iar restul de 28 sunt întreprinderi mici.

Finanţările oferite variază de la 33.450 lei până la 222.000 lei pentru un proiect, iar beneficiarii sunt atât persoane fizice autorizate, cât şi IMM-uri.

Proiectele câştigătoare vor investi în soluţii de e-business (magazine online, sisteme integrate de management automat al proceselor din firmă - ERP, sisteme de management al relaţiilor cu clienţii - CRM, sisteme de lucru colaborativ, sisteme de instruire online) combinate cu achiziţia de echipamente TIC, soluţii inovatoare de producţie şi, de asemenea, servicii de marketing online, în vederea creşterii gradului de competitivitate a firmelor beneficiare.

×
Subiecte în articol: IT