x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Phishing - Românii, spaima eBay-ului

Phishing - Românii, spaima eBay-ului

de Jurnalul National    |    10 Mar 2008   •   00:00

România este responsabilă pentru cele mai multe atacuri de tip phishing asupra clienţilor companiei americane de licitaţii online eBay, fiind urmată de China şI Rusia în acest clasament.



România este responsabilă pentru cele mai multe atacuri de tip phishing asupra clienţilor companiei americane de licitaţii online eBay, fiind urmată de China şI Rusia în acest clasament. În România există oraşe în care aceste fraude prin e-mail reprezintă principala sursă de venit, “aceste atacuri fiind cu siguranţă organizate”, este de părere directorul pentru securitate al eBay Marea Britanie, Mark Lee, citat de silicon.com. Din cauza interesului limitat pentru aplicarea legislaţiei din domeniul fraudelor online, în ţări precum România nu “există o teamă de o pedeapsă reală”, a declarat reprezentantul companiei americane.   
Sistemul eBay depinde de vânzători şI cumpărători care realizează tranzacţii bazate pe încredere reciprocă, implicând transferuri de bani şI bunuri. La mijlocul anului trecut rezultatele unei campanii de trei ani cu scopul stopării fraudelor comise de români prin intermediul internetului arătau arestarea mai multor sute de persoane. O echipă de experţI eBay a descoperit în acea perioadă circa 200 de cazuri de fraude care au avut legătură cu site-ul de licitaţii, aceste cazuri provenind din afara Bucureştiului. DeşI rămân principala ameninţare la adresa eBay, atacurile de tip phishing împotriva site-ului nu s-au înmulţit, a declarat Lee.



×
Subiecte în articol: IT