x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piata IT va depasi 780 milioane de euro

Piata IT va depasi 780 milioane de euro

21 Apr 2004   •   00:00

Valoarea pietei IT din Romania este estimata sa atinga, In acest an, 782 de milioane de euro, In crestere cu 8,8% fata de anul precedent, a declarat Florin Talpes, presedintele Asociatiei Nationale a Industriei de Software.

Segmentul software si servicii va atinge, In acest an, circa 230 milioane de euro, In crestere cu 13% fata de anul trecut, Insa ponderea sa pe piata IT din Romania se va mentine, ca si anul trecut, sub 30%. Restul pietei IT, respectiv 533 de milioane de euro (circa 70%), Il reprezinta piata de hardware, birotica si echipamente de retea. Conform presedintelui ANIS, 60% din vanzarile de pe piata IT sunt destinate sectorului public, orientat mai ales catre infrastructura, ceea ce contribuie la mentinerea ponderii ridicate a produselor hardware si de retea. Pentru acest an, ANIS estimeaza ca exporturile de software si servicii ale Romaniei se vor ridica la circa 220 milioane de euro, fata de 170 milioane euro anul trecut. La volumul total vor contribui cu peste 95% serviciile de outsourcing, dominante fiind cele „nearshore" - exporturile catre statele vecine Romaniei.

Insumand estimarile pentru acest an ale pietei locale de IT si exportul de software si servicii este posibil ca 2004 sa fie primul an In care acestea sa depaseasca un miliard de euro, a mai adaugat presedintele ANIS.

×
Subiecte în articol: IT